Pereiti į pagrindinį turinį

„Leo LT“ likimas paaiškės po dviejų savaičių

2009-05-05 15:59
„Leo LT“ likimas paaiškės po dviejų savaičių
„Leo LT“ likimas paaiškės po dviejų savaičių / Roko Medonio nuotr. Leo LT

Per artimiausias dvi savaites turėtų paaiškėti, koks prieštaringai vertinamos energetikos bendrovės „Leo LT“ likimas.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius sudarė darbo grupę, kurią įpareigojo iki gegužės 15 dienos parengti išvadas dėl akcinės bendrovės „Leo LT“ veiklos.

Darbo grupės vadovu premjeras paskyrė energetikos ministrą Arvydą Sekmoką. Grupėje dirbs Energetikos, Finansų, Užsienio reikalų, Teisingumo ir Ūkio ministerijų atstovai.

Su prašymu pateikti išvadas dėl „Leo LT“ tolesnės veiklos teisinio ir ekonominio pagrįstumo į Vyriausybę kreipėsi Seimo valdyba.

Seime įregistruoti keli pasiūlymai įstatymu pertvarkyti arba likviduoti pernai sukurtą energetikos gigantą. Kadangi šie pasiūlymai gali turėti įtakos šalies biudžetui, parlamento vadovybė paprašė Vyriausybės nuomonės apie juos.

Baigusi darbą A.Sekmoko vadovaujama grupė pateiks savo išvadas Vyriausybei, kuri spręs, ar joms pritarti. Išvadoms pritarus ir suderinus valdančiojoje koalicijoje, jos keliaus į Seimą, kuris savo ruožtu atsižvelgs į Vyriausybės nuomonę, spręsdamas „Leo LT“ likimą.

Anksčiau premjeras yra minėjęs, kad „Leo LT“ naikinimas gali kainuoti milijardus valstybės biudžetui. Su tuo nesutinka aršūs šios bendrovės oponentai Seime, tvirtinantys, kad išardant „Leo LT“ pritaikius restitucijos metodą valstybei tai nieko nekainuos, o galbūt netgi būtų galima pareikalauti ir kompensacijų iš privataus kapitalo atstovo bendrovėje.

61,7 proc. „Leo LT“ akcijų priklauso valstybei, 38,3 proc. - „Maxima“ prekybos tinklo savininkams priklausančiai bendrovei „NDX Energija“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų