Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva ir Izraelis kartu galėtų stiprinti tekstilės pramonę

2014-07-02 07:46
A. Ufarto/BFL nuotr.

Buvęs Izraelio armijos generolas ir Izraelio pramonininkų asociacijos prezidentas Zvi Orenas mano, kad su Lietuva būtų galima bendradarbiauti stiprinant tekstilės pramonės ryšius bei didinant prekybą tarp valstybių, trečiadienį rašo "Verslo žinios".

"Mūsų dvišalė prekyba tebėra menkai išplėtota, tad pirmiausia turime išsiaiškinti, kaip ją suaktyvinti. Manau, kad turime daug bendrų interesų, pavyzdžiui, kad ir tekstilės srityje. Aš siekiu atgaivinti šią pramonės šaką Izraelyje, sunykusią dėl pigaus tekstilės importo iš Rytų. Jūsų tekstilės pramonė taip pat puiki, tad, mano manymu, galime kalbėti apie jos stiprinimą per lietuviško eksporto į Izraelį didinimą. Arba, jei norite būti platesnio projekto dalimi, įdarbinant palestiniečius Vakarų Krante, kad mūsų kaimynai iš Palestinos turėtų darbo ir taip galėtume pakelti jų gyvenimo lygį", - interviu "Verslo žinioms" sakė Z.Orenas.

Pasak jo, siekiama užmegzti ryšius tarp šalies pramonininkų, kad būtų galima vieni kitiems padėti, plėtojant verslą svečioje šalyje: "Jei lietuviai nuspręstų imtis verslo Izraelyje, sieksiu padėti jiems tai padaryti ir, atvirkščiai, tokios pagalbos tikimės sulaukti Lietuvoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų