Lietuva sugriežtino užsieniečių vilkikų vairuotojų patikrą

Lietuva nuo ketvirtadienio dar labiau sugriežtino užsienio šalių vilkikų vairuotojų patikrą – šalis nebeįleidžia karščiuojančių ar turinčių kitų koronaviruso simptomų vairuotojų.

Ketvirtadienį įsigaliojo Vyriausybės trečiadienį patvirtinta tvarka, pagal kurią pasieniečiai privalo į šalį neįleisti tokių vairuotojų, BNS patvirtino Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

Anot jo, visuomenės sveikatos specialistai jau nuo karantino pradžios pasienio punktuose tikrindavo vairuotojų sveikatą ir kilus įtarimams jų neįleisdavo. Vyriausybė dabar griežčiau suformulavo reikalavimą jų neįleisti.

„Vyriausybės nutarime imperatyviai nurodoma, kad tokie užsieniečiai neturi būti įleisti. Tokios nuostatos iki šiol nebuvo, kaip dabar pasakyta, kad privalo neįleisti“, – BNS sakė G. Mišutis.

„Tokiu atveju VSAT privalo neįleisti šių asmenų, išskyrus Lietuvos piliečius ar asmenis, turinčius teisę gyventi Lietuvoje“, – pridūrė jis.

Pasak jo, prielaidų, kad dėl naujos tvarkos pailgėtų vilkikų eilės pasienyje, nėra.

„Kad eilės išaugtų nėra prielaidų. Patys srautai yra sumažėję, pavyzdžiui, per praeitą ir užpraeitą parą nebuvo nė vieno neišleisto iš Lietuvos, neįleistų – tik šeši asmenys, jie neįleisti dėl dokumentų“, – sakė G. Mišutis.

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ vadovas Mečislovas Atroškevičius tai papt mano, kad dėl sugriežtintos kontrolės vilkikų eilės susidaryti neturėtų, kaip karantino pradžioje  pasienyje su Lenkija.

„Mano žiniomis, eilės susiformavo ne dėl to, kad ten buvo temperatūrų matavimas, nes aš įsivaizduoju, kad temperatūros matavimas dabar užtrunka 10-15 sekundžių“, – sakė jis.

Vyriausybė trečiadienį pratęsė karantiną ir įtvirtino tvarką, pagal kurią koronaviruso simptomų turintys užsieniečiai vilkikų vairuotojai būtų neįleidžiami į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių