Lietuvai – 302 mln. eurų ES paskola darbo vietoms išsaugoti

  • Teksto dydis:

Europos Komisija (EK) Lietuvai antradienį skyrė dar 302 mln. eurų paskolą išsaugoti darbo vietoms per pandemiją, pranešė EK. Iš viso pagal priemonę SURE Lietuva bus gavusi 602 mln. eurų paskolų.

EK septynioms valstybėms antradienį išmokėjo penktąją 9 mlrd. eurų išmoką pagal šią priemonę.

„Tai padės apsaugoti žmonių darbo vietas ir palaikyti verslą visoje mūsų Sąjungoje“, – pranešime sakė EK pirmininkė Ursula von Der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Čekijai skirta 1 mlrd., Ispanijai – 2,87 mlrd., Kroatijai – 510 mln., Italijai – 3,87 mlrd., Maltai – 123 mln., Slovakijai – 330 mln. eurų.

Parama teikiama kaip lengvatinės paskolos ir skirta padėti valstybėms spręsti problemas, atsiradusias dėl staiga išaugusių viešųjų išlaidų siekiant išsaugoti užimtumą.

Pirmoji 300 mln. eurų parama Lietuvai išmokėta praėjusių metų lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
turėtų būti ne paskola, o dotacija...

Rakantina

Rakantina portretas
Reikėtų logiškai pradėti rinktis nauja naudingą profesiją ir šalį vieną iš tų kuri valdo šitą pandemija. Galima pažiūrėti kam geriausiai sekasi tvarkytis ir kas mums skolina pinigus ir bus aišku kieno tai interesuose. Izraelis, UK, USA, ir dar nemažas sarašiukas... Pasaulio galingųjų kurie dabar nuperka mūsų laisvę. Pagal tiek kiek esame dabar pasiskolino galima suprasti, kad nei laisvės nei nepriklausomybės jau nebeturesim...

Gaus

Gaus portretas
Gaus kam reikes o grazins visi ir tikrais pinigais ne skaiciukais
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių