Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai aktyviau domisi Vokietijos rinka

2009-09-30 12:55
Lietuviai aktyviau domisi Vokietijos rinka
Lietuviai aktyviau domisi Vokietijos rinka / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Sunkmetis verslininkus privertė atsisukti į Vokietijos rinką, tačiau kai kuriems bendradarbiauti trukdo neįvykdyti pažadai.

Tačiau vokiečiai pripažįsta, kad kol kas iš Lietuvos besitikintys tik pigios darbo jėgos ir kokybiško mūsų tautiečių darbo, pranešė LTV naujienų tarnyba.

Lietuvos verslininkai sunkmečiu sako pastebėję paradoksą: Vokietijos rinka persotinta, bet neprisotinama. Iki šiol pasirinkdavę ne tokius reiklius partnerius kitose valstybėse, dabar intensyviau jų ieško Vokietijos rinkose. Lietuvos verslo plėtros agentūros atstovės teigimu, sekasi ne visiems. Esą trukdo kai kurių verslininkų neįvykdomi pažadai.

Vokiečių verslininkai prisipažįsta neskubantys investuoti Lietuvoje. Esą kol kas besidomintys tik galimybėmis lietuvius įdarbinti Vokietijoje.

„Žmonių darbo kokybė ir įgūdžiai yra labai panašūs į tą kokybę, kurios mes ieškome Švedijoje ir Vokietijoje. Tai gera šalis, kurioje galima surasti produkcijos gamybos ir statybos kompanijų“, - teigia Peteris Haggvistas, Statybų asociacijos Vokietijoje ir Švedijoje narys.

Verslo plėtros agentūros duomenimis, šiuo metu Lietuva iš Vokietijos importuoja dvigubai daugiau prekių ir paslaugų nei eksportuoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų