Lietuvis verslininkas tarp Danijos ir Lietuvos įžiebė tarptautinį skandalą

  • Teksto dydis:

Lietuvis verslininkas tarp Danijos ir Lietuvos įžiebė tarptautinį skandalą. Vyras karalystę padavė į teismą – esą dėl policijos neveiklumo buvo sužlugdytas jo verslas, praneša LNK žinių tarnyba.

Prieš metus lietuvis verslininkas Donatas Aleksandravičius danų žiniasklaidai aprodė kieme gulinčias pastolių dalis.

Statybų įmonės vadovas žurnalistams skundėsi, ką danų darbininkai padarė su jo įmonei priklausančiu turtu. Tada įpykęs verslininkas sakė: „Jie čia guli jau pusmetį. Pajamų negauname, negalime grįžti į statybų verslą“.

O viskas prasidėjo 2019 m., kai 300 Danijos profsąjungos narių nusiaubė lietuvio verslininko statybvietę Kopenhagoje, vertė tvoras, svaidė akmenis.

Pasak verslininko, iš viso jo įmonė buvo užpulta penkis kartus. Prieš kelis mėnesius lietuvio bendrovė bankrutavo.

„95 proc. Danijoje gyvenančių lietuvių verslininkų galėtų patvirtinti, kad tai yra mafija ir ji taip susidoroja su konkurentais“, – pasakojo D.Aleksandravičius.

Lietuvis tiesos ieškoti nusprendė teisme, todėl Danijos karalystę padavė į Tarptautinio arbitražo teismą Vašingtone. Advokatas tikisi, kad šitaip bylą pavyks išnagrinėti neutraliai.

Lietuvis siekia prisiteisti milijoną eurų. Verslininkas sako, kad sulaukė grasinimų. Advokatas dalijasi medžiaga, esą rodančią, kaip danų darbininkai atakavo lietuvių namus, apšaudė langus.

Įmonės vadovas atsakingas Danijos institucijas, įskaitant ir policiją, kaltina, kad jos į išpuolius nereagavo. Anot advokato, policija visus tyrimus nutraukdavo, niekada nerasdavo kaltų žmonių.

Tačiau istorija turi ir kitą pusę. Danijoje skandalas tarp lietuvio bendrovės ir profsąjungų vertinamas prieštaringai. Danų darbininkai lietuvį kaltina savo darbuotojų išnaudojimu, netinkamu atlygio mokėjimu.

Lietuviui nusprendus kreiptis į tarptautinį arbitražą, sulaukta ir atsako. Pasak verslininko advokato, šalis ketina nutraukti 1992 metais su Lietuva pasirašytą investicijų apsaugos sutartį. Tai gali būti pirmas kartas, kai nutraukiama sutartis.

Dėl lietuvio verslininko pretenzijų Danijos valstybei tyrimą padėjo ir Danijos parlamentas. Jis gilinasi į du dalykus – ar tikrai policija nereagavo, nors turėjo reaguoti, ir kaip nemokėti verslininkui iš Lietuvos, jei jis vis dėlto laimėtų arbitražą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

mh

mh portretas
Kokie mes kvaili, liūdna , sakykim verslą kuri komentuojam elgiasi kaip sakoma vergiškai, už tai nieko tokio kad ji nubaus fiziškai. Kraujas už kraują. Tuo atveju paimkim kita atveji – dirbantis taip komentatorių vadinas „vergas“ padare broką ar padare autoįvyki ar panašiai, ką tuo atveju turi daryti verslas? Eiti i to „vergo“ namus ir juos sudeginti ???? Tuo atveju jei tie komentatoriai už „vergu“ teises per jėgos panaudojimą salininkai, tada jie tokie pat butu ir verslininkai kurie kurtu vergus. Niekas nesistebi kada verslą teisia dėl verslo netinkamumo, stebimasi kad 21 amžiuje įstatymai negalioja o galioja 18 amžiaus Amerikos dėsniai.

Kokiu budu

Kokiu budu portretas
Lietuvos verslas konkuruoja uzsienyje,galite isitikinti,paziureje jutube "Furu vergai". Ne veltui arestuojami "Arijaus" vilkikai Belgijoje,is Norvegijos isvejama "Vlantana Norge",o dabar imamasi ir "Girtekos". Gaidys tas kraugerys lietuvis ir gaus dar,jei pasirode mazai! Vakarai - vergoves atsisake seniai!

viskas OK

viskas OK portretas
Čia taip danai išreiškė nuomonę apie lietuvišką atlyginimą. :)
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių