Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvišką kiaulieną naudojantys ES mėsos perdirbėjai gali prarasti Rusijos rinką

2014-04-03 11:11
T. Urbelionio/BFL nuotr.

Europos Sąjungos (ES) mėsos perdirbimo įmonėms, naudojančios kiaulieną iš Lietuvos ar Lenkijos, gali būti taip pat uždrausta eksportuoti į Rusiją, pareiškė Rusijos veterinarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas Sergejus Dankvertas.

„Praėjusį mėnesį paprašėme kolegų Europoje nurodyti, kurie mėsos perdirbėjai naudoja kiaulieną iš Lietuvos ar Lenkijos. Atsakymo iki šiol nėra. Tokie mėsos perdirbėjai privalo suprasti, jog jie bus iškart įtraukti į sąrašą įmonių, kurių produkcija į Rusija neįleidžiama“, – agentūrai „Interfax“ sakė S.Dankvertas.

Jo žodžiais, afrikinio kiaulių maro plitimo grėsmė gerokai pakoreguos mėsos produktų tiekėjų į Rusiją ir kitas Muitų sąjungos valstybes sąrašą.

„Sąrašai bus peržiūrėti ir sutrumpinti, atsižvelgiant į technolologinius procesus, kurie atspindi viso gamybos proceso kontrolę, tai yra garantuoja produkcijos kokybę ir saugumą“, – pridūrė S.Dankvertas.

Sausio pabaigoje Lietuvoje dviejuose šernuose aptikus afrikinį kiaulių marą, Rusija iš karto uždraudė kiaulienos importą iš visos ES. Nuo kitos savaitės Rusija nebeįsileis bet kokių gatavų mėsos produktų su kiauliena iš Lietuvos ir Lenkijos, kur maras rastas vasario viduryje.

Europos Komisija ketvirtadienį nusprendė kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) dėl šių Rusijos veiksmų, kuriuos laiko neadekvačiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų