Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių dizainerio sukurtas paspirtukas sudomino užsienio investuotojus

2015-11-19 13:16
DMN inf.
Asmeninio albumo nuotr.

Lapkričio 17-18 dienomis Danijos sostinėje vyko tarptautinio konkurso „Kūrybinio verslo taurė“ (angl. „Creative Business Cup“) finalas. Dėl pagrindinio „Kūrybinio verslo taurės“ apdovanojimo varžėsi po vieną dalyvį iš 44 valstybių, juo tapo Austrijos atstovas. Reikšmingu pasiekimu pasauliniame konkurse gali pasigirti ir Lietuva – jai atstovavęs Ignas Survila su savo sukurtu lengviausiu paspirtuku pasaulyje vienoje iš „Inovacijų iššūkio“ kategorijų pateko tarp 8 geriausiųjų.

Pasak Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos valdybos pirmininkas Žilvinas Jančoras, ketvirtus metus iš eilės organizuojama pasaulinė „Kūrybinio verslo taurė“ siekia stiprinti kūrybinių industrijų antreprenerių verslo įgūdžius, ir sudaryti jiems sąlygas lengviau įsitvirtinti rinkoje. Asociacijos atstovas priduria, kad tokio pobūdžio konkursai taip pat išryškina kūrybininių industrijų svarbą ekonomikai bei parodo, kokias galimybes verslui, prisitaikant prie nuolat kintančios aplinkos, taip pat konkurencinėje kovoje, atveria kūrybiškumas.

„Lietuvą konkurse šiemet atstovavo Ignas Survila, sukūręs vienu kojos paspaudimu susilenkiantį oranžinį paspirtuką „Pigeon“. Iš daugiau nei 250 dalyvių besivaržiusių penkiose „Inovacijų iššūkio“ kategorijose, Lietuvos atstovas „Sumanaus ir tvaraus gyvenimo“ (angl. „Smart Sustainable living“) kategorijoje pateko tarp aštuonių dalyvių, gyvai pristačiusių savo verslo idėją tarptautinei komisijai“, – pasakojo Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos valdybos pirmininkas Žilvinas Jančoras.

Konkurse, kuris dar vadinamas kūrybinių industrijų antreprenerių pasaulio čempionatu, Lietuvą atstovavęs Ignas Survila teigė, jog jo kurtas paspirtukas – tai bendras dizaino, inžinerijos, marketingo ir verslo laimėjimas. „Mūsų svajonė, kad visi pasaulio žmonės galėtų keisti savo požiūrį į atrodo nepakeičiamus dalykus, o skubėjimą paverstų maloniu ir naudingu procesu. Juk „Pigeon“ nėra paprastas paspirtukas, tai – gyvenimo būdas“, – savo idėją pristatė Ignas.

Šiemet „Kūrybinio verslo taurės“ komisiją sudarė 16 aukščiausio lygio verslininkų ir investuotojų iš viso pasaulio, tarp kurių buvo „LEGO“ vyriausias vadybininkas Stivenas Kerestegianas Gandarillas iš Čilės, „IKEA Group“ tvarių inovacijų vadovas Håkonas Nordkvistas iš Švedijos, „Creative Startups“ viena iš įkūrėjų Alice Loy iš JAV ir daugelis kitų. Pagrindinis konkurso prizas atiteko Austrijos atstovui ir jo startuoliui „Blitlab“, siūlančiam pirmuosius pasaulyje planšetinius kompiuterius žmonėms, turintiems regėjimo negalią.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų