Lietuvoje pradės veikti euro įvedimui skirta telefono linija

Nuo trečiadienio visoje Lietuvoje pradeda veikti nemokama euro telefono linija 8 800 34528, kuria paskambinus bus galima užduoti su euro įvedimu susijusius klausimus.

Į gyventojų skambučius atsakinės konkursą laimėjusios įmonės „Eurotela“ darbuotojai, pranešė Finansų ministerija. Pažymima, kad sudėtingesniais klausimais konsultuos Finansų ministerijos, Lietuvos banko ir kitų už euro įvedimą atsakingų institucijų specialistai.

Pirmąją naujos linijos darbo dieną nuo 11.30 iki 12 valandos į gyventojų klausimus atsakinės finansų ministras Rimantas Šadžius.

Nemokamos telefono linijos numeris susijęs su dabartiniu euro ir lito santykiu (1 euras - 3,4528 lito). Euro telefono linija veiks iki 2015 metų vasario pabaigos.

Informacija bus teikiama septynias dienas per savaitę nuo 8 iki 18 valandos. Finansų ministerija numato, kad per mėnesį bus sulaukta apie 5 tūkst. skambučių.

Praėjusių metų lapkritį Eurobarometro atlikta apklausa parodė, kad už   eurą pasisako 40 proc. Lietuvos gyventojų, prieš - 49 proc. lietuvių. Dar 11 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės.

Finansų ministerija taip pat yra paskelbusi su euro įvedimu susijusių žiniasklaidos planavimo ir reklamos talpinimo paslaugų konkursą.

Lietuva eurą nori įsivesti 2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

euras

euras portretas
ko čia visi deda ant kulnų dėl to euro. Ves ir įves. Kai vietje vagnorkių vedė litą, niekas nealpėjo. Ir sėkmingai įvedė.

Cha

Cha portretas
Verčiau pradėtų veikti linija, skirta referendumui dėl euro. Ar bent paaiškinimui, kodėl mūsų valdžia tokio referendumo bijo kaip velnias kryžiaus, netgi dar labiau.

jo

jo portretas
Pinigu svaistimas ta linija
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių