Lietuvos–Baltarusijos pasienyje – vėl ilgos vilkikų eilės

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasienyje su Baltarusija pirmadienį nusidriekė ilgos vilkikų eilės. Daugelyje pasienio kontrolės punktų stovi daugiau nei po 200 automobilių, o patikros laukimo laikas kai kur viršija tris paras.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos pirmadienio ryto duomenimis, Medininkų punkte patikros laukė 275, Šalčininkuose – 258, Lavoriškėse – 200, Raigarde – 80 vilkikų.

Pasak valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo spaudai Giedriaus Mišučio, dalyje pasienio punktų automobilių eilės formuojasi dėl sulėtėjusio Baltarusijos žinybų darbo.

„Šalčininkuose eilių susidarymui nemažai įtakos turi baltarusių darbas – priėmimas patikrintų Lietuvos automobilių ten yra labai sulėtėjęs. Pavyzdžiui, per praėjusią parą 107 kroviniai automobiliai iš Lietuvos išvyko į Baltarusiją, o tai yra labai nedaug, nes dar visai neseniai dvigubai didesni baltarusių kiekiai būdavo priimami“, – BNS sakė G. Mišutis.

„Medininkuose tokio ryškaus pastebėjimo dėl baltarusių darbo nėra, tačiau ten pralaidumą labai riboja posto rekonstrukcija“, – pridūrė VSAT atstovas.

Tuo metu įvažiavimo į Karaliaučiaus sritį Kybartų punkte pirmadienio rytą patikros laukė 11 vilkikų.

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Benekainių kontrolės punkte patikros laukė daugiau kaip 120, Pervalko – 140, Kotlovkos – daugiau nei 60 vilkikų. Kamieny Loho bei Vidžių kontrolės punktuose eilių nebuvo.

Važiuojant iš Baltarusijos į Lenkiją Berastavicos punkte eilėje stovėjo daugiau kaip 140 vilkikų, kituose punktuose eilių nebuvo. Važiuojant iš Baltarusijos į Latviją eilių taip pat nėra.


Šiame straipsnyje: vilkikaiVilkikų eilėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai konservų CHUNTOS v a l d y m o " perliukai" -

tai konservų CHUNTOS v a l d y m o " perliukai" - portretas
kaip kurti Lietuvoje gyvenimo GEROVĘ -- tai a t v i r a s Lietuvos užsienio " ministro" ANŪKO vykdomas parazitinis nusikaltimas --o o p o z i c i j a matydama tokią KLAIKIĄ informaciją- miega ramiausiai,nes ruošiasi kaip papulti prie LOVIO , kaip eilinį kartą a p g a u t i Lietuvos žmones.--
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių