Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos banko investicijų portfelyje - permainos

2013-10-15 07:00
BNS inf.
Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Į didžiausią šalies investicijų portfelį, kurį valdo Lietuvos bankas, pateksiantys permainų vėjai atneš didesnę portfelio diversifikavimą ir galimai didesnę grąžą, teigia Lietuvos banko Bankininkystės tarnybos direktorius Mindaugas Vaičiulis.

"Kaip žinoma, gana žymią užsienio atsargų dalį užima vyriausybių vertybiniai popieriai. Tai saugios priemonės, bet dėl to jų grąža pastaraisiais metais sumenko ir šiuo metu artima nuliui. Pasikeitusi atsargų valdymo politika leis investuoti ilgesniam laikotarpiui ir dėl to galimai uždirbti didesnę grąžą. Be to, portfelio struktūra bus labiau diversifikuota", - interviu "Verslo žinioms" sakė M.Vaičiulis.

Nutarta, kad Lietuvos bankas galėsime investuoti ilgesniam, iki 3 metų, laikotarpiui, kai iki šiol šis laikotarpis buvo 1 metai. Portfelyje atsiras daugiau investicinio reitingo bendrovių obligacijų, taip pat pirmą kartą - įmonių akcijos. Atsiranda ir vadinamasis rizikos biudžetas - apie 100 mln. eurų, arba 2 proc. visų užsienio atsargų, neskaitant aukso ir Lietuvos banko įsipareigojimų, kuriuos galima investuoti rizikingiau, bet pelningiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų