Lietuvos BVP per metus smuko 3,7 proc.

  • Teksto dydis:

Realusis Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 15,8 mlrd. eurų to meto kainomis – 3,7 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu, pirmąjį įvertį paskelbė Valstybės duomenų agentūra.

Per ketvirtį – pirmąjį, palyginti su paskutiniu praėjusių metų ketvirčiu – Lietuvos BVP smuko 3 proc. (pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką).

Vertinant gamybos metodu, pirmąjį ketvirtį didžiausią neigiamą įtaką BVP pokyčiui turėjo apdirbamosios gamybos, didmeninės ir mažmeninės prekybos, transporto ir saugojimo bei nekilnojamo turto operacijų įmonių veiklos rezultatai.

Pirmojo ketvirčio BVP antrąjį įvertį Valstybės duomenų agentūra skelbs gegužės 31 dieną.

Penki BNS apklausti ekonomistai praėjusią savaitę prognozavo, kad BVP per metus traukėsi 0,8-1,8 proc., o dar vienas teigė, kad nuosmukis siekė 3,2 proc. Tuo metu per ketvirtį, anot jų, nuosmukis galėjo siekti 0,2-0,75 procento.

Tai jau antrasis ketvirtis iš eilės, kai fiksuojamas BVP smukimas – ketvirtąjį 2022 metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu ketvirčiu 2021-aisiais, jis smuko 0,4 proc., o palyginti su trečiuoju ketvirčiu, – 1,7 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lenzberginis

Lenzberginis portretas
Rojus ne uz kalnu

nieko baisaus

nieko baisaus  portretas
pinigu yra, be to praeiti metai ir 2021 metai buvo siek tiek jau per daug visko del COVID pinigu lietaus. issivaizduokite LT pasiskolino 5 milijardus is niekur, o kiek kitos salys...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių