Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietuvos energija“ užsimojo pirkti „Latvijas gaze“ akcijas iš E.ON

2014-09-08 07:02
BNS inf.
T. Lukšio / BFL nuotr.

Lietuvos energetikos įmonių grupė "Lietuvos energija" penktadienį, tikėtina, pateikė neįpareigojantį pasiūlymą įsigyti 47,23 proc. Vokietijos koncerno "E.ON Ruhrgas International" valdomų Latvijos nacionalinės dujų bendrovės "Latvijas gaze" akcijų, rašo portalas vz.lt.

Latvijos TV3 televizija, cituodama Lietuvos ambasadorių Latvijoje Ričardą Degutį, pranešė, jog "Latvijas gaze" akcijomis domisi dvi Lietuvos įmonės - "Lietuvos energija" ir "Epso-G", kuri valdo elektros perdavimo bendrovę "Litgrid" ir dujų perdavimo įmonę "Amber Grid".

"Patvirtinu, jo dvi Lietuvos bendrovės pateikė atitinkamas paraiškas. Tačiau kol kas paraiškos paviršutiniškos - galima sakyti, jog bendrovės tik išreiškė susidomėjimą ir nėra nusiteikusios momentiniam pirkimui", - televizijai sakė R.Degutis, rašo delfi.lv.

"Šių dalykų mes nekomentuosime (...). Mes laikomės tokios komunikavimo politikos, kuri atmeta galimybę reaguoti į neoficialius pranešimus", - vz.lt sakė "Lietuvos energijos" generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Dalius Misiūnas.

Apie oficialiai neįvardijamą pirkėją iš Lietuvos Latvijos žiniasklaida spėjo, kad pasiūlymą galėjo pateikti su suskystintųjų gamtinių dujų terminalu susijusi įmonė, iš dalies priklausanti Lietuvos valstybei. Spėta, esą tai SGD terminalo statytoja "Klaipėdos nafta" arba antrinė "Lietuvos energijos" dujų prekybos įmonė "Litgas".

"Klaipėdos naftos" generalinis direktorius Rokas Masiulis vz.lt sakė, kad įmonė investicijomis į "Latvijas Gaze" nesidomi ir apie "non-binden offerių" pateikimo procesą esą nieko nežino, rašo vz.lt.

Latvijos energetikos ekspertas Juris Ozolinis vz.lt teigė nieko negirdėjęs apie "Lietuvos energijos" iniciatyvas Latvijoje, tačiau sakė, kad, jeigu tai būtų tiesa, "tai būtų labai įdomu, svarbu ir gerai".

Lietuvos Vyriausybės atstovai BNS sakė kol kas oficialiai neteikiantys informacijos apie galimą "Latvijas gaze" akcijų išpirkimą. Su "Epso-G" vadovu Virgilijumi Poderiu ir ambasadoriumi R.Degučiu BNS kol kas nepavyko susisiekti. "Lietuvos energijos" atstovė Ernesta Dapkienė BNS sakė, kad įmonė neteiks jokios informacijos šia tema.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų