„Lietuvos geležinkeliai“ teisėsaugos prašo ištirti galimus mėginimus apeiti sankcijas

  • Teksto dydis:

Valstybės valoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) penktadienį teisėsaugai perdavė informaciją apie galimus įmonių mėginimus apeiti Europos Sąjungos sankcijas. Ją ištirti prašoma Vilniaus apygardos prokuratūros, pranešė LTG.

Už sankcijų priežiūrą atsakingiems LTG darbuotojams kilo įtarimų dėl galimai kuriamų schemų, kuriomis siekiama apeiti kontrolę ir gabenti sankcionuojamoje gamykloje Baltarusijoje pagamintą produkciją. Tokius įtarimus sustiprina ir iš institucijų gauti signalai.

Pasak įmonės, anksčiau šį mėnesį kilus tokių įtarimų krovinių vežimas buvo sustabdytas, kol bus išsiaiškintos visos aplinkybės, o penktadienį surinkta informacija perduota teisėsaugai.

LTG atstovė Laura Gabrilavičiūtė BNS sakė negalinti atskleisti, kokio konkretaus krovinio gabenimas buvo sustabdytas, nes visa informacija pateikta prokurorams ir nenorima pakenkti tyrimui. 

LRT anksčiau šią savaitę pranešė, kad antradienio naktį Baltarusijos aktyvistai su žurnalistais sustabdė į Lietuvą įvažiavusius du vilkikus, gabenusius ES sankcionuojamos įmonės „Grodno Azot“ produkciją – protestuotojai teigė, kad bendrovės trąšos vežamos ir geležinkeliu, o sankcijos, jų spėjimu, apeinamos įsteigus naują įmonę, nes azoto trąšos į sankcionuojamų prekių sąrašą nepatenka.

LTG teigia įdiegusi sankcijų priežiūros procesus – „LTG Cargo“ neveža sankcionuotų prekių, į sankcijų sąrašus įtrauktų ar susijusių su sankcionuojamais asmenimis bendrovių krovinių.

Paraiškų derinimas ir dokumentų tikrinimas vyksta automatizuotai, naudojant IT įrankį, kuris identifikuoja, ar sankcijos taikomos krovinio siuntėjui, gavėjui ir kroviniui, tikina LTG.

Be to, „LTG Cargo“ jos gauta išankstine informacija apie iš užsienio šalių atvykstančius traukinius pasidalina su visomis krovinių vežimą kontroliuojančiomis tarnybomis: muitine, valstybės sienos apsauga, veterinarija, fitosanitarija ir kitomis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot durneliai

Ot durneliai portretas
patys kvaili kaip kamščiai atsisakę trašų tranzito ir dar kitus skundžia..:D) Nusipjovėt šaką ant kurios sėdėjot tai dabar laukit kas jau greit ateis jums galą padaryt ir necypaukit Bekiaušiai žy do valdomi

Jav

Jav portretas
Pažadejo premijas suradusiems sankciju apejumu schemas. 10% nuo milijardo:)

Tai

Tai portretas
Baltarusu opozicija gerau zino ir tegul muitinese dirba ir sprendzia ka leist o ka ne nes musu nezino kaip elgtis pasirodo praleido trasas o opozicija atgal grazino ir teisus buvo dar truksta Rusu opozicijos muitinese pas mus tada butu tvarka nieko neileistu ir nieko neisleistu sustotu verslai ir butume bedarbiais .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių