Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos komercinių patalpų nuomos kainos mažėja toliau

2009-07-29 13:49
Lietuvos komercinių patalpų nuomos kainos mažėja toliau
Lietuvos komercinių patalpų nuomos kainos mažėja toliau / Vildikos nuotr.

Lietuvos komercinių patalpų rinkoje ir toliau pastebimas spartus patalpų nuomos ir pardavimo kainų mažėjimas bei augantis laisvų patalpų lygis, teigia nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Ober-Haus".

Pasak „Ober-Haus" ekspertų, į kebliausią situaciją yra patekę biuro patalpų ir viešbučių savininkai.

2009-ųjų antrąjį ketvirtį A ir B klasės biuro patalpų nuomos kainos Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vidutiniškai sumažėjo 15-20 proc., o nuo šių metų pradžios kainų nuosmukis pasiekė jau 35-40 procentų.

Dabartinis modernių biuro patalpų nuomos kainų lygis yra pats žemiausias per visą šios rinkos plėtros laikotarpį. Šiuo metu A ir B klasės biurų nuomos kainos Vilniuje yra nuo 25 iki 45 litų už kvadratinį metrą, Kaune - 12-37 litų, o Klaipėdoje 15-40 litų.

Per 2009 metų antrąjį ketvirtį Vilniuje nenaudojamų modernių biuro patalpų dalis išaugo nuo 14,8 iki 18 proc., Kaune - nuo 10,9 iki 14,9 proc., Klaipėdoje - nuo 13,6 iki 15,9 procento.
Šių metų birželio mėnesio pabaigoje Kaune buvo apie 10,8 tūkst. kvadratinių metrų, Klaipėdoje - 7,2 tūkst. kvadratinių metrų, o Vilniuje - virš 71 tūkst. kvadratinių metrų laisvų biuro patalpų jau pastatytuose ir veikiančiuose biurų pastatuose.

Vien per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos sostinėje pastatyta 35 tūkst. kvadratinių metrų nuomojamo biurų ploto, o iki metų pabaigos planuojama pastatyti dar apie 50 tūkst. kvadratinių metrų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų