Lietuvos nedarbo lygis mažesnis nei ES vidurkis

  • Teksto dydis:

Nedarbo lygis spalį buvo mažesnis nei visos Europos Sąjungos vidurkis, skelbia Eurostatas.

Per metus nedarbo lygis Lietuvoje sumažėjo 0,3 punkto, o per mėnesį ūgtelėjo 0,1 punkto iki 7,1 procento, rodo ketvirtadienį paskelbti ES statistikos tarnybos duomenys.

Nedarbolygis per metus krito 24-iose Eurostatui duomenis pateikusiose valstybėse. Visoje ES nedarbo rodiklis per metus sumažėjo 1,1 punkto., o per mėnesį - 0,1 punkto iki 7,4 proc.

Spalio pabaigoje Lietuvoje darbo neturėjo 103 tūkst. gyventojų.

Jaunimo iki 25 metų nedarbas Lietuvoje per metus sumažėjo 0,9 punkto, o per mėnesį ūgtelėjo 0,3 punkto iki 13,2 proc. Visoje ES šis rodiklis siekė 16,5 proc.

Eurostatas, remdamasis preliminariais duomenimis, skelbia, jog visoje ES spalį darbo neturėjo 18,2 mln. žmonių. Mažiausias nedarbo lygis buvo Čekijoje (2,7 proc.), didžiausias - Graikijoje (20,6 proc.).


Šiame straipsnyje: nedarbasdarbasnedarbo lygis

NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma  portretas
,, iš kur šitas blefas melo traukiamas kad mes esame ne paskutiniai, bet iš tikro darbo nėra ir negali būti iš kur kas naujo atsirado koki darbą atrado, juk nieko nebuvo per 28 metus tik griove ir naikino, o kokie skaičiai į bankrota nuvėjo, kas pasakys dingo ir dar su darbo žmonėmis net neatsiskaitė , už darba .,baikite melagiai,.

Kas butu

Kas butu portretas
Jei isvaziaves milijonas grystu?

Nesupratau

Nesupratau portretas
Darbo tikrai yra. Kas nori, tas jo randa. Pakratykit Darbo biržas ir ilgalaikius pašalpinius. Jie nenori dirbti , bet nori labai didelių atlyginimų. Išlėkę į užsienį dirba keliuose juodžiausiuose darbuose, bet Lietuvoje tų darbų nedirba (aš kalbu apie daugumą pašalpas gaunančių. Pati didžiausia bėda Lietuvoje,kad pašalpos dažnai būna didesnės nei stažus turinčių pensininkų. Va čia tai absurdas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių