Lietuvos paštas: sausį siuntų kiekis – beveik 80 proc. didesnis nei prieš metus

  • Teksto dydis:

Sausį siuntų srautas išliko toks pats kaip praėjusį gruodį, o palyginti su 2020 metų sausiu, jis yra 80 proc. didesnis, pranešė valstybės valdomas Lietuvos paštas.

Pasak įmonės, palyginti su pernai metų sausiu, kiek daugiau nei 30 proc. išaugo ir į užsienį siunčiamų siuntų kiekiai. Populiariausiu siuntimo būdu išlieka paštomatai – sausį jais keliavo beveik pusę visų siuntų.

„Paprastai sausio mėnesį siuntų kiekiai stabilizuojasi ir sakome, kad šventinis laikotarpis baigėsi. Šių metų pradžia visai kitokia – intensyvumas lygiai toks pats kaip ir metų pabaigoje. Pasaulinės tendencijos jau kelerius metus iš eilės rodo, kad kasmet augant elektroninės prekybos sektoriui, kartu auga ir siuntų kiekis, laiškų, priešingai – mažėja“, – pranešime sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovas Norbertas Žioba.

Paprastai sausio mėnesį siuntų kiekiai stabilizuojasi ir sakome, kad šventinis laikotarpis baigėsi. Šių metų pradžia visai kitokia – intensyvumas lygiai toks pats kaip ir metų pabaigoje.

Anot jo, šiuo metu didžioji dalis Lietuvoje keliaujančių siuntų gavėjams yra pristatomos laiku. Yra tam tikrų iššūkių, kaip, pavyzdžiui, susirgę darbuotojai, praeitą savaitę buvęs snygis, prastos eismo sąlygos, kartais pasitaiko žmogiškųjų klaidų, tačiau, jo teigimu, daugelis šių nesklandumų yra laikini ir greitai išsprendžiami.

Pasak Lietuvos pašto, didesni vėlavimai fiksuojami su užsienio siuntomis, ypač gaunamų iš trečiųjų šalių, pavyzdžiui, Kinijos, ar siunčiamų į JAV, Kanadą, Izraelį, Kiprą, kurių judėjimą veikia pandemijos sukelti trikdžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orakulas

Orakulas portretas
Siuntų srautai išaugo, o LP mažina apsukas ir atleidinėja darbuotojus. Naujas topas: LP, skirtingai nei kitų firmų, kurjeriai nebepristato siuntų "iki durų", nors už tai sumokėta. Privalu eiti pasitikti kurjerio į gatvę. Sako tokia vadovybės instrukcija. Tai koks čia kurjeris? Siuntą užsisakyti į paštomatą dažnai nėra galimybės pasirinkti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių