Lietuvos pensijų fondų 2023 metų grąža klientams tarp EBPO šalių – pirmajame penketuke

  • Teksto dydis:

Lietuvos pensijų fondai pagal pernai uždirbtą realią grąžą pateko į pirmąjį penketuką tarp Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) valstybių, penktadienį pranešė Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacija (LIPFA).

Preliminarius duomenis paskelbusios EBPO ekspertų vertinimu, Lietuvos pensijų fondų turto augimas pernai pasiekė 11,2 proc. ir buvo ketvirtas pagal dydį tarp EBPO valstybių.

Išankstiniais duomenimis, tarp EBPO šalių 2023 metais pirmavo ne tik Lietuva, bet ir kaimyninė Latvija (10,6 proc.) bei Lenkija (22,6 proc.).

LIPFA vadovas Tadas Gudaitis sako, kad 2023 metų rezultatus lėmė kompleksas priežasčių.

„Lietuvoje turime didelį kaupiančių savo pensijai skaičių, yra didelis dirbančiųjų įsitraukimas į savo finansinės ateities kūrimą, atitinkamai tai lemia augančias pensijų fondų valdomo turto apimtis. Taip sudaromos geros sąlygos profesionaliai valdyti investicijas, kurios generuoja gerą grąžą kaupiantiems Lietuvos gyventojams“, – pranešime teigia LIPFA vadovas.

EBPO pirmą kartą istorijoje Lietuvos pensijų fondams skyrė pirmą vietą pasaulyje pagal 2019 metų realios grąžos rodiklį, kuris tada sudarė 16,6 proc.

2020-aisiais išlaikyta pozicija pirmajame lyderių dešimtuke su vidutine metine 4,9 proc. investicine grąža. 2021-aisiais grįžta į pirmąsias pozicijas ir užimta 2-oji vieta (20,7 proc.). Praėjusiais 2023 metais, po prastų rezultatų 2022-aisiais, grįžta į pirmąjį penketuką (11,2 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
nu nepriimkit durniu i ta propagandos ministerija...

Anonimas

Anonimas portretas
ta graza kas kas pasidalino o Pensijos nuo to NEPADIDEJO ! isvada tokia kad NA HU I tos vagiu kontoros reikalingos !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių