Locmanai pasirengę įvesti į uostą dujas atgabensiančius tanklaivius

Pasibaigė beveik mėnesį trukę Laivų eismo tarnybos (LET) locmanų ir operatorių mokymai dėl Suskystintųjų gamtinių dujų laivų įvedimo ir išvedimo Klaipėdos uoste bet kokiomis hidrometeorologinėmis sąlygomis.

Mokymai vyko visą lapkritį Lietuvos aukštosios jūreivystės mokykloje, naudojant ten esantį treniruoklį. Iš viso mokymuose dalyvavo 22 locmanai bei 8 operatoriai, praneša Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje veikia vienas moderniausių Europoje navigacinių treniruoklių jūrininkams. Jame integruota ir Klaipėdos uosto plaukiojimo rajono vizualizacija.
Ji buvo rengiama 4 mėnesius, padaryta daugiau nei 1 tūkst. nuotraukų plaukiant jūra ir uosto akvatorija. Fotografuojama buvo sustojant kas 100 metrų ir iš abiejų pusių, nurodant labai tikslias koordinatės tam tikra kryptimi. Naujajame treniruoklyje yra viskas, kas yra ir šiuolaikinio laivo tiltelyje.

3,2 mln. Lt kainavusi įranga, kurią iš esmės sudaro 5 skirtingi treniruokliai, skirta ir profesionaliems jūrininkams tobulinti kvalifikaciją, ir studentams mokytis valdyti laivą.

„Galime reziumuoti, jog dabar Klaipėdos uosto kapitono tarnybos yra kvalifikuotai pasiruošusios įvesti ar išvesti laivus į Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą“, – sakė uosto kapitonas Adomas Alekna.

Priminsime, SGD terminalas turėtų būti pabaigtas 2014 m. gruodį. Pirmųjų tanklaivių, atgabensiančių gamtines dujas, tikimasi sulaukti  2015 m. pradžioje. Vieno tokio laivo įplaukimas į uostą įneš pusė milijono litų uosto rinkliavų. Planuojama, kad per metus į Klaipėdą atplauks 8 tokie laivai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių