M. Skuodis: akcizo lengvata vidaus vadenų laivams turi būti grąžinta

Vasarį panaikinta lengvata vidaus vandenų laivų degalų akcizui turėtų būti grąžinta, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Man yra nesuprantama, kai mes valstybėje kalbame, kad mokesčiai nauji turi įsigalioti bent po pusės metų pereinamojo laikotarpio ir staiga viena iš įstaigų nusprendžia pateikti išaiškinimą ir įsigaliojimas atsiranda čia ir dabar, – žurnalistams ketvirtadienį Kaune sakė ministras.

„Aš manau, taip neturėtų būti ir aš neabejoju, kad bus tam tikrų iniciatyvų Seime, galbūt daryti tam tikrus pokyčius, kuriuos leistų teisės aktai“, – pridūrė jis.

Anksčiau skelbta, jog beveik 0,4 euro litrui degalų akcizo lengvata vidaus vandenų laivams nustojo galioti nuo vasario mėnesio. Valstybinė mokesčių inspekcija, remdamasi Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (ESTT) praktika, pateikė Akcizų įstatymo išaiškinimą.

„Tai yra tikrai nemalonus žingsnis, kuris neatitinka bendros Vyriausybės politikos. Aš suprantu europinius išaiškinimus ir visa kita, bet vis dėlto mes negalime daryti tokių kardinalių žingsnių su mokesčiais be pereinamųjų laikotarpių, nes tai turi įtaką visiems ir neigiamą įtaką“, – kalbėjo ministras.

„Mano pozicija, kad ta lengvata, kuri buvo taikoma, kad ji ir turėtų būti taikoma toliau, o dabar kaip tai teisiškai sutvarkyti, yra kitas klausimas“, – pridūrė jis.

Viešosios įstaigos „Vandens kelias“, plukdančios iš Kauno į Nidą laivu „Raketa“, vadovas Nerijus Šilgalis sako, kad šis pakeitimas yra nemalonus netikėtumas, per sezoną galintis kainuoti papildomus 25 tūkst. eurų.

Pasak jo, dėl pernai netikėtai pašokusių degalų kainų įmonė iš šio maršruto jau patyrė apie 100 tūkst. eurų nuostolių, kuriuos mėgins kompensuoti šiemet.

„Kuomet buvo svarstomas apskritai šitas maršrutas, buvo atsižvelgta į kuro kainų struktūrą ir visą „Raktetos“ plaukiojimo nepriklausomybės istoriją tikrinant, kuras visada buvo taikomas su akcizo lengvata, laivų kuras, o šiandien mes sužinojome, kad šita lengvata yra panaikinama“, – kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skuodai

skuodai portretas
o kaip su limuzinu nuoma?

Alis...

Alis... portretas
turi pinigų laivui, - turėsi ir degalams...

:)))

:))) portretas
ir kuo tie pramoginai kateriai kitokie? kad seimo veltediai jais plaukioja?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių