M. Skuodis: išvežti Ukrainos grūdus per Lenkiją ir Lietuvą – sudėtinga

Bandydamos padėti Ukrainai išvežti pernykštį grūdų derlių Lietuva ir Lenkija patiria didelių sunkumų, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis. Anot jo, dėl skirtingų geležinkelio vėžių per Lenkiją ir Lietuvą galima išvežti tik labai nedaug grūdų.

„Pirmas būdas – vežti grūdus traukiniais į Vakarus, Lenkiją, bet čia mes susiduriame su didžiuliais techniniais barjerais dėl vėžių skirtumo ir panašiai. Dėl to kiekis, kuris gali būti eksportuotas, yra labai ribotas“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė M. Skuodis, dalyvaujantis Leipcige vyksiančiame tarptautinio transporto forumo ministrų susitikime.

M. Skuodis teigė, kad grūdus būtų galima vežti per Baltarusiją, tačiau šis kelias nepriimtinas dėl Minsko vaidmens Rusijos kare su Ukraina ir kitų jos veiksmų.

„Antras būdas yra vežti grūdus per Baltarusiją į Baltijos šalis, uostai ten turi pajėgumų, bet mes visi žinome, ką Baltarusija daro, ji įsitraukė į karą leisdama Rusijos kariams pulti Ukrainą iš jos teritorijos, pernai jėga nutupdė „Ryanair“ lėktuvą, spaudė nelegalius migrantus kirsti Europos sieną, todėl ši išeitis atrodo nepriimtina“, – kalbėjo susisiekimo ministras.

Jo manymu, geriausia išeitis būtų atblokuoti Ukrainos uostus, kurių veikla sustojo dėl Rusijos agresijos.

„Pirmiausiai mums reikia pradėti nuo Odesos uosto, kuris gali susitvarkyti su tokiais kiekiais“, – sakė  M. Skuodis.

Jis pabrėžė, kad pernykščio derliaus išvežimas iš Ukrainos yra svarbus visam pasauliui.

„Mes visi žinome, kad Ukraina yra pagrindinė grūdų ir žemės ūkio produktų eksportuotoja, ir jų reikia visam pasauliui. Neturime jiems pakaitalo“, – Leipcige sakė  M. Skuodis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

isvezt reikia ir butinai

isvezt reikia ir butinai portretas
ukrainoj karas iki paskutinio piliecio .... jiem duonos nebereikes....

RUSIJA p a s a k ė,jog JANKIAI ir jų p a k a l i k a i

RUSIJA p a s a k ė,jog JANKIAI ir jų p a k a l i k a i  portretas
neišveš nei VIENO grūdo iš UKRAINOS--visi GRŪDAI ukrainiečių n u o s a v y b ė -- nesvaičiok , IŠANGĖS gaujos atstove SKUODI, nes ne tik ODESOS uostas, bet ir kiti--u ž m i n u o t i .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių