M. Skuodis su Vokietijos ministru aptars transporto ir karinio mobilumo projektus

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis su Vokietijos federaliniu skaitmeninių reikalų ir transporto ministru Volkeriu Wissingu (Folkeriu Visingu) pirmadienį aptars strateginius infrastruktūros ir karinio mobilumo projektus Baltijos regione, aktualius transporto ir logistikos skaitmeninimo bei žalinimo klausimus, pranešė ministerija.

Be to, planuojama aptarti geležinkelių projekto „Rail Baltica“ eigą, būtinybę didinti europinį finansavimą projektams, gerinantiems dvejopos paskirties – karinio ir civilinio – mobilumo jungtis su Europa ir Ukraina.

Iki šiol karinio mobilumo projektams Lietuva yra užsitikrinusi beveik 120 mln. eurų ES lėšų. Šios investicijos skirtos trims magistralės „Via Baltica“ ruožams ir geležinkelio krovos aikštelei Palemone.

M. Skuodžio teigimu, Lietuva rengia tolesnių karinio mobilumo projektų planą, tačiau būtina užtikrinti didesnį ES karinio mobilumo biudžetą.

Susitikime bus kalbama ir apie elektromobilių bei kitų klimatui draugiškų transporto priemonių technologijų, alternatyviųjų degalų infrastruktūros plėtrą, susisiekimo inovacijų ir skaitmenizavimo tarptautinėse logistikos grandinėse klausimus.

Tai jau antrasis abiejų šalių ministrų susitikimas – M. Skuodis su Lietuvos delegacija lankėsi Vokietijoje pernai gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių