M. Stankūnas: mobilumo duomenys nefiksuoja didelio lankymosi prekybos centruose

Praėjusią savaitę leidus veikti parduotuvėms prekybos centruose, pirmieji mobilumo duomenys nefiksuoja didelio lankymosi šiose vietose, sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Mindaugas Stankūnas.

„Dar turime tik pirmuosius duomenis, didelių apibendrinimų negalima daryti, bet matome ženklesnį prekybos centrų mobilumo padidėjimą pirmadienį ir antradienį. Po to, jei kalbame apie ketvirtadienį ir penktadienį, jis grįžo į tą lygį, kuris buvo dar prieš savaitę, prieš prekybos centrų atvėrimą. Galima sakyti, kad prekybos centrų šturmo neįvyko. Žmonės galbūt nuėjo, įsigijo tą, ką jiems reikėjo, ir kažkokio didelio lankymosi mobilumo duomenys nefiksuoja“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė M. Stankūnas.

Pasak jo, pastebima, kad gyventojai dažniau lankosi maisto prekių parduotuvėse.

„Lietuvos gyventojai ženkliai dažniau lankosi maisto prekių parduotuvėse. Jeigu palygintume mobilumą šitame segmente su 2020 metų sausio mėnesiu, matome, kad dabar Lietuvos gyventojai maisto parduotuves lanko net 30 proc. dažniau negu tą darė pernai metų sausio mėnesį“, – sakė M. Stankūnas.

Nuo praėjusio pirmadienio gali veikti parduotuvės prekybos centruose, tačiau jų veikla draudžiama šeštadieniais ir sekmadieniais.

Karantinas šiuo metu pratęstas iki gegužės 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių