Pereiti į pagrindinį turinį

Maisto produktų antkainiai nebus ribojami

2009-04-14 19:21
Maisto produktų antkainiai nebus ribojami
Maisto produktų antkainiai nebus ribojami / Redakcijos archyvo nuotr. Seimas pritarė Prezidento veto ir apsisprendė nenustatyti maksimalių maisto produktų antkainių.

Seimas panaikino klaida pavadintas Kainų įstatymo pataisas ir nusprendė neriboti maisto produktų antkainių.

Antradienį parlamentarai galutinai balsavo dėl Prezidento Valdo Adamkaus pasiūlymo laikyti tokį įstatymą nepriimtu. Už tai buvo 63 Seimo nariai, prieš – 16, susilaikė 14 parlamentarų.

Pritarti valstybės vadovo veto Seimo narius ragino premjeras Andrius Kubilius. „Visi labai gerai žinome, kur veda kainų reguliavimas. Tai sovietinis reliktas. Yra žinomi rinkos dėsniai ir tų dėsnių nepaisymas gali labai brangiai kainuoti“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

„Prezidento patarėjų pateikti argumentai dėl veto visiškai atitinka Prekybos įmonių asociacijos argumentus. Raginu neremti Prezidento, premjero ir prekybos monopolininkų pozicijos, paremkime paprasto lietuvių vartotojo, pirkėjo interesus“, – agitavo Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

„Jeigu mes galutinai patvirtinsime antkainių ribojimą, tikrai anksčiau ar vėliau keliausime į Europos teisingumo teismą, nes kišamės į rinkos santykius“, – buvo įsitikinusi socialdemokratė Birutė Vėsaitė, nors ir pripažinusi, kad problemų mažmeninėje prekyboje „yra ir jų nemažai“. Jas B.Vėsaitė pasiūlė spręsti kitaip taisant su konkurencija susijusius įstatymus, neriboti antkainius.

Kai kurie parlamentarai apgailestavo, kad V.Adamkus, vetuodamas įstatymą, nepasiūlė jokių receptų, kaip būtų galima išspręsti prekybininkų savavaliavimą dėl pernelyg didelių antkainių. Tačiau, pasak Kaimo reikalų komiteto pirmininko Edmundo Pupinio, prie šio klausimo turėtų būti netrukus sugrįžta.

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų