Pereiti į pagrindinį turinį

„Maxima“ gerai besimokančius darbuotojų vaikus skatins ir sunkmečiu

2009-09-08 17:07
„Maxima“ gerai besimokančius darbuotojų vaikus skatins ir sunkmečiu
„Maxima“ gerai besimokančius darbuotojų vaikus skatins ir sunkmečiu / Roko Medonio nuotr.

Šiais mokslo metais geriausiai besimokantiems darbuotojų vaikams „ bendrovė „Maxima“ vėl skirs stipendijas. Įmonė nusprendė išlaikyti ir toliau vystyti vaikus pažangiai mokytis skatinantį socialinį projektą - mokinių pažangumo programą „Maximalistas“. Pirmąjį 2009-2010 mokslo metų trimestrą ar semestrą stipendijas gaus 140 bendrovės darbuotojų vaikų, kurių žinios ir mokslo rezultatai įvertinti aukščiausiais balais.

„Nepaisant visus prislėgusio sunkmečio, nusprendėme ir toliau remti gerai besimokančius savo darbuotojų vaikus. Finansinė parama daugeliui šeimų dabar yra ypač svarbi, o vaikus gerai mokytis motyvuoja ne tik moralinis, bet ir finansinis paskatinimas. Tikime, kad mūsų mokamos stipendijos šiems vaikams padės ir toliau siekti žinių, o jų bendraamžiams taps papildomu motyvu gerai mokytis ir gauti bendrovės mokamą stipendiją“, - sakė bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Gintaras Jasinskas.

Pasak G.Jasinsko, projektą nuspręsta tęsti atsižvelgus į moksleivių susidomėjimą šia programa bei bendrovės stipendijas jau gavusių vaikų ir jų tėvų išsakytus teigiamus atsiliepimus apie programos naudą.

Pirmąjį 2009-2010 mokslo metų trimestrą ar semestrą kas mėnesį mokamą „Maximalisto“ stipendiją gaus 140 bendrovės darbuotojų vaikų. Būtent tiek vaikų praėjusius mokslo metus baigė aukščiausiais įvertinimais.

Programos „Maximalistas“ dalyviai gerai mokytis skatinami ne tik stipendijomis: šią vasarą tik geriausiais pažymiais besimokantys bendrovės darbuotojų vaikai pirmąkart ilsėjosi ne, kaip įprastai, Lietuvos pajūryje, bet tarptautinėje stovykloje Čekijoje. Pasak bendrovės „Maxima LT“ vadovo, aukšto lygio vasaros stovykla užsienyje bendrovės darbuotojų vaikams buvo papildomas motyvas pasitempti ir gerai mokytis visus metus.

„Maximalisti“ programa įgyvendinama jau beveik metai. Džiugu, kad šiemet pirmūnų gretos gausėja ir stipendiją gaus daugiau vaikų. Programos dalyviai tvirtina, kad bendrovės mokamos stipendijos, taip pat ir tarptautinė vasaros stovykla yra pats geriausias motyvas mokytis ir stengtis. Tai mus džiugina ir, nepaisant šiandieninės situacijos, skatina išlaikyti bei stiprinti šią programą“, - sakė G.Jasinskas.

Bendrovė beveik metus įgyvendinanti darbuotojų vaikų mokymosi motyvavimo programą stipendijoms jau skyrė per 52 tūkst. litų. „Maximalisto“ programa sukurta, atsižvelgus į Švietimo ir mokslo ministerijos rekomendacijas bei pasiūlymus, pačių vaikų išsakytus pageidavimus bei jų tėvų prašymus remti ir skatinti gerą vaikų mokymąsi.

Apie mokinių pažangumo programą „Maximalistas“:

Programoje „Maximalistas“ dalyvauja visi 5-12 klasių bendrovės „Maxima LT“ darbuotojų vaikai. Stipendijomis skatinami aukščiausius balus gaunantys moksleiviai. Jei mokinys trimestrą arba semestrą baigia vien dešimtukais ir devintukais, į specialią jam pagamintą „Maximalisto“ kortelę bendrovė jam perveda po 50 litų už kiekvieną ateinančio trimestro arba semestro mėnesį. Moksleiviai pinigus kortelėje turi galimybę kaupti, o juos išleisti gali bet kuriuo metu visose „Maxima“ parduotuvėse. Be to, „Maxima“ prekybos tinklo parduotuvėse „Maximalisto“ kortelės turėtojams taikomos 10 proc. nuolaidos mokyklinėms prekėms - kanceliariniams reikmenims, kuprinėms, knygoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų