„Maximos“ savitarnos kasų darbuotojams – apsauginiai veido skydeliai

Daugėjant koronaviruso atvejų ir Lietuvoje paskelbus karantiną, šią savaitę lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ savo parduotuvėse visoje Lietuvoje įdiegė organinio stiklo pertvaras, skiriančias kasos darbuotojus ir klientus.

Prie kasų taip pat buvo sužymėtos atstumus reguliuojančios informacinės juostos, kad klientai galėtų išlaikyti didesnę nei vieno metro distanciją. Nuo šiol tokios linijos žymės atstumą ir prie kitų prekių vitrinų „Maximos“ parduotuvėse, o savitarnos kasų kasininkai ir apsaugos darbuotojai dėvės specialius apsauginius skydelius, praneša bendrovė.

„Saugaus atstumo išlaikymas – vienas efektyviausių būdų išvengti šiuo metu Lietuvoje ir pasaulyje plintančio koronaviruso Covid-19. Siekdami apsaugoti savo darbuotojus ir klientus, laikomės visų Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymų, tačiau suprantame, kad jei galime, turime padaryti dar daugiau, nei mūsų yra prašoma. Paprastose kasose jau įdiegėme organinio stiklo kasas, tuo metu savitarnos kasose dirbantiems darbuotojams ir apsaugos darbuotojams išdalijome specialius skydelius“, – pranešime cituojama „Maximos“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė.

Prekybos tinklo klientai raginami dažniau naudotis savitarnos kasomis ir taip sumažinti kontaktą su paprastų kasų darbuotojais. Savitarnos kasos „Maximos“ tinkle yra dezinfekuojamos kas valandą. Dar viena priemonė kontaktui su kasininkais ir paviršiais sumažinti – bankinės kortelės. Jeigu paprastoje kasoje atsiskaitoma grynaisiais pinigais, juos siūloma dėti ant tam skirtos lėkštutės, o ne tiesiai kasos darbuotojui į rankas.

„Maximos“ parduotuvėse klientai raginami dezinfekuoti rankas ir naudoti vienkartines pirštines – beveik mėnesį dezinfekcinį skystį ir vienkartines pirštines galima rasti vos atėjus į parduotuvę prie pirkinių vežimėlių ir krepšių. Parduotuvių darbuotojai taip pat turi pasirinkimą dirbti su vienkartinėmis pirštinėmis.

Prekybos tinklas „Maxima“ ėmėsi įvairių kitų priemonių klientų ir darbuotojų saugumui užtikrinti. Pirmadienį mažmeninės prekybos tinklas paskelbė apie trumpinamą parduotuvių darbo laiką. Dabar didžioji dalis prekybos tinklo parduotuvių dirba nuo 9 iki 20 val. Itin didelis dėmesys skiriamas švarai ir higienai parduotuvėse užtikrinti. Gerokai dažniau nei įprastai valomi ir dezinfekuojami visi paviršiai – durų rankenos, prekių krepšeliai ir vežimėliai. Dėl darbuotojų ir klientų saugumo dažniau yra valomi ir dezinfekuojami taromatai. Dėl to, kaip skelbiama „Maximos“ pranešime, klientams nebus prieinami kasdien nuo 12 iki 13 val. bei nuo 16 iki 17 val. Šis laikas bus skirtas taromatų švarinimui ir dezinfekcijai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ką Jūs čia...o Veryga be jokių apsaugos priemonių ir sveikas...žiūrėkit ir po laboratorijas važinėja ir su žurnalistais kalbasi ir atstumo nesilaiko ir sveikas...o mums užmaukšlino šalmus, namų areštą uždėjo ...ir vis tiek sergančių gripu atsiranda.

Čiubaka

Čiubaka portretas
duokit dujokaukes kasininkėms

Jus

Jus portretas
dar suvirintojo salma uzdekyte,idiotai!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių