Pereiti į pagrindinį turinį

"Mažeikių naftos" akcijos – lenkams

2009-02-25 09:00

Mažiau, nei planuota, pajamų į biudžetą surenkančios Lietuvos Vyriausybės vadovas teigia, kad jau kovo pradžioje Vyriausybė Lenkijos naftos koncernui "PKN Orlen" parduos jos turimas beveik 10 proc. "Mažeikių naftos" akcijų.

"Vyriausybė pasirengusi artimiausiu metu pasiūlyti "Orlen" įvykdyti jų sutartyje numatytą įsipareigojimą išpirkti 10 proc. akcijų. Tai numatyta ir Vyriausybės programoje ir tikiuosi, kad kovo pradžioje toks akcijų pardavimas įvyks. Procedūrą mes pasiruošę artimiausiu metu pradėti realizuoti", – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė Andrius Kubilius.

Paklaustas, kodėl, anot radijo klausytojų, Lietuva parduoda paskutinę vištą, dedančią auksinius kiaušinius, A.Kubilius sakė: "Tai mes ir rūpinamės tais auksiniais kiaušiniais, kurie dabar sutartyje padėti, nes iki metų pabaigos tie kiaušiniai gali pradingti, jeigu nepasinaudotume ta nauda, kurią galime gauti."

Jis aiškino, kad Lietuvai šiuo metu, kai akcijų kainos pasaulyje smarkiai nukritusios, yra naudinga už gerą kainą parduoti "Mažeikių naftos" akcijas.

"Kadangi akcijų kainos viso pasaulio rinkose labai nukritusios, akivaizdu, kad parduodami akcijas ne už dabartinę kainą, o už tą, kuri buvo 2006 m., tikrai gausime daug Lietuvai naudos", – sakė premjeras.

Vyriausybė trečiadienį turėtų suteikti įgaliojimus ūkio ministrui Dainiui Kreiviui atlikti veiksmus, susijusius su beveik 10 proc. akcijų opciono sutarties įgyvendinimu. Netrukus po to turėtų būti išsiųstas pranešimas "PKN Orlen" su siūlymu išpirkti Vyriausybės turimas akcijas.

Seimas pernai gruodį pritarė Vyriausybės siekiui parduoti turimas bendrovės "Mažeikių nafta" akcijas. Likusį 9,98 proc. "Mažeikių naftos" akcijų paketą Vyriausybė parduos už 284,45 mln. JAV dolerių (dabartiniu kursu – apie 759 mln. litų).

"PKN Orlen" pagal sutartį turi pirmenybę išpirkti "Mažeikių naftos" akcijas – jos turi būti išpirktos per 10 dienų, kai bus gautas Vyriausybės pareiškimas apie akcijų pardavimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų