Pereiti į pagrindinį turinį

Mažmeninė prekyba šiemet padidėjo 5,9 proc. – iki 11,7 mlrd. litų

2014-06-27 11:06
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje, išskyrus automobilių pardavimą ir remontą bei maitinimo ir gėrimų įmones, šių metų sausio-gegužės mėnesiais buvo 11,728 mlrd. litų (be PVM) - 5,9 proc. daugiau nei per tą patį 2013-ųjų laikotarpį.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta šiemet siekė 3,273 mlrd. litų ir buvo 5,3 proc. mažesnė nei 2013 metų sausį-gegužę, maitinimo ir gėrimų įmonių apyvarta išaugo 8,1 proc. iki 596,3 mln. litų, pranešė Statistikos departamentas.

Mažmeninės prekybos įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku, apyvarta per metus padidėjo 2,5 proc., ne maisto prekėmis (neįskaitant automobilių ir degalų) prekiaujančių įmonių - 9,3 proc., automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių - 7,4 procento.

Gegužės mėnesį, palyginti su balandžiu, mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje, išskyrus automobilių pardavimą ir remontą bei maitinimo ir gėrimų įmones, padidėjo 4,8 proc. (pašalinus sezono įtaką - smuktelėjo 0,2 proc.) iki 2,584 mlrd. litų.

Per mėnesį įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku apyvarta išaugo 4,1 proc., prekiaujančių ne maisto prekėmis - 5,9 proc., automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių - 4,1 proc. palyginamosiomis kainomis. Gegužės mėnesį labiausiai augo garso ir vaizdo įrangos (29,9 proc.) specializuotų parduotuvių apyvarta.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta gegužės mėnesį buvo 657,7 mln. litų ir, palyginti su balandžiu, sumažėjo 4,3 proc. palyginamosiomis kainomis. Labiausiai sumažėjo variklinių transporto priemonių atsarginių dalių ir pagalbinių reikmenų didmeninė prekyba (8,5 proc.).

Maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta gegužės mėnesį buvo 136,2 mln. litų - 11,4 proc. daugiau nei balandį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų