Ministerija nepritaria siūlymui didinti vaiko pinigus

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) nepritaria dalies Seimo narių siūlymui didinti vaiko pinigus nuo 1,75 iki 2 bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžio.

Vyriausybei išvadą teikianti ministerija sako, jog tam iš valstybės biudžeto papildomai reikėtų  apie 87,5 mln. eurų kasmet.

„2022 metų valstybės biudžeto (...) projektu siūloma finansuoti socialines, ekonomines priemones, kurios turės įtakos šeimų, auginančių ar globojančių vaikus, pajamų didėjimui“, – primena ministerija.

Pasak jos, Seimo narių parengtą projektą paskatino auganti infliacija, kylančios dujų, šildymo, ir elektros kainos nei nuolat brangstantis būtiniausių maisto produktų krepšelis.

Įstatymo projekto tikslas neatitinka išmokos vaikui paskirties, nes jos tikslas yra užtikrinti individualių vaiko poreikių tenkinimą.

„Įstatymo projekto tikslas neatitinka išmokos vaikui paskirties, nes jos tikslas yra užtikrinti individualių vaiko poreikių tenkinimą“, – teigia ministerija. 

Dabar vaiko pinigai siekia 1,75 BSI, arba 70 eurų, o kitąmet jie didės iki 73,5 euro. Šiemet BSI siekia  40 eurų, o kitąmet – 42 eurus.

Vaiko pinigus gauna 517 tūkst. žmonių. Pernai tam  išmokėta per 432 mln. eurų, šiemet numatyta 434 mln. eurų, o kitąmet – apie 457,7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Labai teisingai. Nesugebate savo vaikų auginti tai negimdykite. Du metus apmokamos atostogos ir dar mažai. Amerikoje pagimdei dvi savaitės ir į darbą. Niekam nerūpi kur dėsi vaiką. O kaip Rusijoje?

aha

aha portretas
o is ko lansnelegalus sert?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių