Ministerija: vaistai parduotuvėse negalės būti brangesni nei vaistinėse

  • Teksto dydis:

Vaistai, kuriuos nuo sausio mėnesio bus galima įsigyti prekybos centruose, degalinėse ir kitose mažmeninės prekybos vietose, negalės būti brangesni nei vaistinėse. Ministrų kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui reguliuoti prekybininkų taikomus antkainius - valstybė nustato ribas, kurių negalės peržengti verslininkai, norėdami branginti vaistus.

Visiems verslo subjektams, norintiems prekiauti vaistais, galios vienodi reikalavimai.

„Taip siekiame užtikrinti, kad prekiaujantieji vaistais nesipelnytų gyventojų sąskaita ir dirbtinai neaugintų jų kainų. Ypač tai aktualu mažmeninės prekybos vietoms, kurie nuo kitų metų galės parduoti tam tikrus vaistus. Tai reiškia, kad šiose prekybos vietose parduodamų vaistų kainos negalės viršyti nustatytų ribų. Tokie pat reikalavimai galioja ir vaistinėms, kurios privalo neperžengti nustatytų ribų formuojant vaisto kainą“, - pranešime cituojamas ministras Aurelijus Veryga.

Jo nuomone, tai leis užtikrinti, kad parduotuvių savininkai negalėtų manipuliuoti ir didinti vaistų kainų, kai artimiausia vaistinė yra toli arba gyventojai nori greičiau įsigyti reikiamą vaistą. Be to, tai padės užtikrinti konkurenciją, nes parduotuvės ir vaistinės turės vienodą vaistų kainų sudarymo tvarką.

Parduotuvėse bus leidžiama prekiauti tik tam tikrais nereceptiniais vaistais, įrašytais į Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) tvirtinamą sąrašą. Tuo tarpu kiti vaistai ir toliau bus pardavinėjami tik vaistinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Vaistine prekiauja vaistais.O parduotuves maisto ir pramoninem prekem.Manau,kad farmacininkam valdantieji nori atverti vartus.Pirkite ir mirkite.Juk tai milziniski pinigai farmacijai.Zmones pereikite prie vaistazoliu,prie eteriniu tikru neatskiestu gydymuisi nuo viruso ,kosulio.Nereikia tos chemijos.Ji viena gydo ,kita organa naikina.Pati pernai virusa ir bronchita pasigidziau tik eteriniais Dotteros aliejais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių