Aplinkos ministerija: dėl ribojimų įsigyti mišką Lietuvai gresia ES sankcijos

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija antradienį perspėjo, kad Europos Komisija gali pradėti pažeidimo procedūrą prieš Lietuvą, jei Seimas nepanaikins ankstesnės kadencijos metu įvesto draudimo vienam asmeniui įsigyti daugiau kaip 1,5 tūkst. hektarų miško.

Ministerija pranešė, kad Europos Komisija yra paprašiusi Lietuvos paaiškinimo, nes įtaria, kad toks ribojimas gali riboti laisvą kapitalo judėjimą.

Viceministras Danas Augutis pranešime spaudai teigė, kad „jeigu Miškų įstatymo nustatyti ribojimai miško žemei įsigyti liks nepakeisti, Europos Komisija greičiausiai pradės oficialią pažeidimo procedūrą prieš Lietuvą“.

Aplinkos ministro patarėjas Marijus Gailius sakė kol kas negalintis pakomentuoti, ar ministerija inicijuos įstatymo pataisas.

„Kol kas neturiu atsakymo į šį klausimą. Aplinkos ministerijos politinė grupė tik supažindino su padėtimi“, – BNS antradienį sakė ministro patarėjas.

Jeigu Miškų įstatymo nustatyti ribojimai miško žemei įsigyti liks nepakeisti, Europos Komisija greičiausiai pradės oficialią pažeidimo procedūrą prieš Lietuvą.

Apie Europos Komisijos įspėjimą dėl Miškų įstatymo pirmasis pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Lietuvoje nuo 2020 metų asmeniui ar susijusiems asmenims Lietuvos teritorijoje galima įsigyti tik iki 1 500 hektarų maksimalaus miškų ūkio paskirties žemės ploto.

Tokį ribojimą įvedę buvusios kadencijos parlamentarai teigė, kad taip siekiama išvengti miškų ūkio paskirties žemės koncentracijos, kai verslas turi neribotas galimybes supirkti tūkstančius hektarų miškų. Seimo nariai sako, kad ribojimas padės sumažinti neigiamą pramoninio miško kirtimo įtaką aplinkosaugai.

Prezidentas G. Nausėda buvo vetavęs šį įstatymą, bet Seimas jo veto atmetė. Kritikai sako, kad ribojimas gali trukdyti naujiems investuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

i ka pavirtom ,

i ka pavirtom , portretas
Paziuri i europos mietus,visi grazus pilni zalumu,visur matyti aplinkui miskai zaliuja,o musu baigis iskirsti,ir vis kalti europa,kai musu valdzia tik apie pinigus tegalvoja cia patys kalti,lietuviai tik apie afioras masto ,kaip papildyti savo kisenes,viska baigia isvogti,visi miskai jau permatomi,iki ko dagyvenom baisu,neber nieko tik prichatizacijama pilnu pajegomu,kokias salygas sudare kad uzsienieciai gali kirsti musu valstybes miskus ir pardavineti,kur vyru protas naikinti miskus musu ,pati gamta mus sunaikins tokius durnius,visi miskus saugo o mes isdalynom ,kas ka nori tas ta daro,DURNIU-LAIVAS ,o jis buvo teisus,durniu tvarka,

Kuvalda

Kuvalda portretas
Kaip tuos parazitus zeme nesioja? Negi jie mano, kad tos slykscios aferos tesis amzinai? Liepto galas arteja...

Čiubaka

Čiubaka portretas
Nėr kada tų miškų žiūrėt. Dabar visi užsiėmę Navalno, čikanovskos reikalais
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių