Ž. Vaičiūnas: restoranų darbo laikas priklausys nuo viruso plitimo situacijos

Laikinasis ekonomikos ir inovacijų ministras Žygimantas Vaičiūnas sako, kad kavinių ir restoranų darbo laiko ilginimas bus svarstomas tik tada, jei situacija dėl koronaviruso plitimo bus stabili.

„Principas yra tai, kad žengiame į kavinių ir restoranų atidarymą etapais. Šis etapas, kuris leidžia restoranams ir kavinėms veikti viduje, būtent orientuotas nuo 8 iki 22 valandos. Po to bus situacija vertinama. Jei situacija bus stabili, reikalavimų laikomasi, tai bus galima svarstyti ir valandų pratęsimą. Bet ta viena valanda tikrai esminio poveikio neduos, svarbiausia mums pasiruošti ir atsakingai žiūrėti. Tiek klientams, tiek šių paslaugų tiekėjams“, – penktadienį teigė Ž. Vaičiūnas.

Vyriausybei trečiadienį nusprendus leisti visiškai atsidaryti viešojo maitinimo įstaigoms, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė Eltai sakė, kad sprendimas yra geras, tačiau ji neigiamai vertina leidimą veikti iki 22 valandos, nes verslui, anot jos, tai sukels nepatogumų.

„Tai iš esmės nepakeičia nieko dėl lankomumo, o verslui tai yra labai didelis nepatogumas, nes sudaryti grafikai, pamainos, viskas atidirbta. Mes prašėme, argumentavome, nes čia nė kiek nesusiję su būriavimusi naktį, su naktiniais klubais, kurie atsidaro pirmą arba antrą valandą. Nelabai suprantame, kodėl negalėjo įsiklausyti į šitą prašymą“, – Eltai sakė E. Šiškauskienė.

Ta viena valanda tikrai esminio poveikio neduos, svarbiausia mums pasiruošti ir atsakingai žiūrėti.

Vyriausybė nuo pirmadienio, gegužės 18 dienos, leido visiškai atsidaryti viešojo maitinimo įstaigoms, restoranams, kavinėms, barams, naktiniams klubams, kitoms pasilinksminimo vietoms, ribojant jų darbo laiką nuo 8 iki 22 valandos. Šis ribojimas būtų netaikomas, kai maistas tiekiamas išsinešti, pristatomas fiziniams ar juridiniams asmenims arba kai viešasis maitinimas organizuojamas atvirose erdvėse.

Nuo balandžio 27 dienos šalyje gali veikti lauko kavinės.

Visuotinis karantinas Lietuvoje tęsiasi nuo kovo 16 iki gegužės 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taja

Taja portretas
Tai covidas puola tik nuo 22val. iki 8val.?:D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių