J. Narkevičius: uosto tarša – 30-40 kartų mažesnė nei leistina

Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad Klaipėdos uostas neturėdamas leidimo septynerius metus į Kuršių marias leido nuotekas su gyvsidabriu, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigia, kad uosto tarša yra gerokai mažesnė nei ribiniai reikalavimai.

Anot jo, uosto tarša yra vidutiniškai 30-40 kartų mažesnė už normas, o pastaruoju metu – net 70 kartų mažesnė.

„Reikėtų pažymėti, kad tarša per paskutinius metus pagal monitoringo duomenis, kurie renkami kas mėnesį, ne tik kad neviršijo ribinio skaičiaus, bet buvo 30-40 kartų mažesnė, o paskutinį pusmetį – netgi 70 karšų mažesnė“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė J. Narkevičius.

Jis tvirtino, kad į Kuršių marias uosto išleidžiamos nuotekos yra netgi švaresnės nei vanduo.

Išleidžiamas vanduo yra kur kas mažesnio užterštumo, negu yra Kuršių mariose.

„Pagal tą informaciją, kurią pateikė uosto direktorius, ir ji yra pagrįsta monitoringu, normos absoliučiai nėra viršytos. Išleidžiamas vanduo yra kur kas mažesnio užterštumo, negu yra Kuršių mariose“, – sakė J. Narkevičius.

Pasak ministro, situacija su Klaipėdos uosto tarša yra stebima. Priemonių ministras žada imtis tuo atveju, jei bus išvados, kurios parodys grubius pažeidimus.

„Situacija yra stebima, uosto direkcija turi visus reikiamus leidimus šiai veiklai. Jei veikla yra su pažeidimais, tai laukiame aplinkosaugos išvadų“, – teigė jis.

Ministras nekonkretizavo, kokių priemonių būtų galima imtis, jei aplinkosaugininkai nustatytų pažeidimus Klaipėdos uosto veikloje.

Tuo metu laikinasis Klaipėdos uosto vadovas Vidmantas Paukštė teigia, kad bus imamasi visų priemonių, jog būtų užtikrintas veiklos teisėtumas.

„Imsimės priemonių, kad viskas būtų vykdoma teisėtai, turint visus leidimus. Šiandien mes visus leidimus turime ir manome, kad juos turėjome ir anksčiau. Tai yra, turime statybos leidimą, turime valymo leidimą“, – spaudos konferencijoje sakė V. Paukštė.

Anot jo, uostas nuo šių metų pradžios turi ir taršos leidimą – anksčiau šio leidimo esą niekas neprašė.

„Mes marių neteršiame. Diskusija yra tame, ar vykdant darbus 2018-2019 metais, mums reikėjo papildomo leidimo“, – pabrėžė V. Paukštė.

LRT tyrimų skyrius praėjusią savaitę paskelbė, kad Klaipėdos uostas iš pavojingo dumblo aikštelės į Kuršių marias septynerius metus, neturėdamas reikiamo leidimo, leido nuotekas su gyvsidabriu, o už tai įmonei gresia bauda.

Uostas kaltinimus atmeta ir teigia, kad sandėliuojant užterštą gruntą saugojimo aikštelėje, Kuršių marių uostas neteršia. Į marias esą gali patekti tik tų pačių Kuršių marių vanduo, jokie kiti cheminiai junginiai, kurių nėra Kuršių marių vandenyje, į jas nėra išleidžiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matyt

Matyt portretas
Matyt dar ne viską yra įvykdęs narkėvičius, ką yra įsipareigojęs Tėvynei, kad lyg šiol laikosi savo kėdės ir dirba Tėvynės labui.

ar čia tas kuris dalykinių pietų metu alkoholį vartoja

ar čia tas kuris dalykinių pietų metu alkoholį vartoja portretas
tuo tarpu Klaipėdos uoste išsiliejo hidrauliniai tepalai...

KAŽKAS...

KAŽKAS... portretas
... viešoje erdvėje Narkievičių nesenai pavadino durniuni. Po to - atsiprašė. Gal paskubėjo su tuo atsiprašymu?..
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių