Pereiti į pagrindinį turinį

Ministras žada mažinti administracinę naštą transporto verslui

2009-06-05 02:13
Ministras žada mažinti administracinę naštą transporto verslui
Ministras žada mažinti administracinę naštą transporto verslui / Roko Medonio nuotr.

Susisiekimo ministerija žada inicijuoti teisės aktų pakeitimus, susijusius su verslo veiklos sąlygų lengvinimu ir administracinės naštos verslui mažinimu. Kad šie pakeitimai kuo geriau atitiktų verslo poreikius ir lūkesčius, ministerija kreipėsi į asocijuotas verslo struktūras, įstaigas prie ministerijos, Lietuvos laisvosios rinkos institutą bei Valstybės kontrolę, prašydama pateikti savo nuomonę ir siūlymus.

„Transportas - viena iš didžiausią pridėtinę vertę kuriančių Lietuvos ūkio šakų. Esu įsitikinęs, kad administracinės naštos sumažinimas šios srities verslui turės įtakos visos šalies ekonomikos atgaivinimui. Nepagrįsto kontroliavimo, beprasmiško verslo apsunkinimo problemą spręsime nedelsiant, įsiklausydami į verslo poreikius ir argumentus“, - sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Susisiekimo ministerijos veiklos sritį reglamentuojančius teisės aktus peržiūri ministro E.Masiulio sudaryta ministerijos valdymo tobulinimo grupė. Be minėtų teisės aktų, ši grupė taip pat nagrinėja Susisiekimo ministerijos ir įstaigų prie ministerijos valdymo tobulinimo bei veiklos optimizavimo klausimus.

Pasiūlymų minėtais klausimais Susisiekimo ministerijoje laukiama iki birželio 15 dienos. Savo išvadas ir konkrečius pasiūlymus dėl verslo aplinkos gerinimo Susisiekimo ministerija teiks Lietuvos Respublikos Vyriausybei.

Transportas laikomas viena iš prioritetinių sričių, Vyriausybei siekiant mažinti administracinę naštą verslui. Vyriausybės sprendimu, nacionalinė administracinė našta verslui prioritetinėse srityse iki 2011 metų pabaigos turėtų būti sumažinta 30 procentų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų