Ministrė: verslo liudijimams – iki 20 tūkst. eurų pajamų riba

Finansų ministerija siūlo daugiau nei dukart – nuo 45 tūkst. iki 20 tūkst. eurų – mažinti metinių pajamų ribą dirbantiems su verslo liudijimu. Tokia veiklos forma galiotų tik patiems smulkiausiems verslininkams, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Siūlome verslo liudijimus palikti tik tikrai tą mažą ir smulkią veiklą vykdantiems subjektams“, – antradienį spaudos konferencijoje teigė G. Skaistė.

Pasak jos, iki 20 tūkst. eurų per metus gauna 84 proc. gyventojų, dirbančių su verslo liudijimais.

„84 proc. dabartinių verslo liudijimų turėtojų patenka po šia riba ir jiems iš esmės reguliavimas nesikeis, jie ir toliau galėtų vykdyti veiklą pagal verslo liudijimą“, – kalbėjo G. Skaistė.

Daugiau nei 20 tūkst. metinių pajamų gaunantys gyventojai turėtų registruoti individualią veiklą.

„Tiems žmonėms, kurie gauna didesnes pajamas, reikėtų registruoti individualią veiklą ir gauti pajamas, apmokestinamas pagal individualios veiklos reguliavimą“, – sakė G. Skaistė.  

Pasak jos, nauja tvarka padėtų išlaikyti mažesnes verslo liudijimų kainas.

„Tai padėtų turbūt išlaikyti ir mažesnes verslo liudijimų kainas, nes šiuo metu, jeigu leidi tą pačią veiklą vykdyti ir aukštesnes pajamas turintiems žmonėms, tokiu atveju efektyvus tarifas tampa labai savotiškas, nes tikrai labai mažas, palyginus su pajamų lygiu. Mažinimas šios ribos leistų išlaikyti verslo liudijimų kainas nedideles, kaip ir šiuo metu“, – sakė finansų ministrė.

Anot jos, pajamų riba mažinama atsižvelgiant į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių