Pereiti į pagrindinį turinį

Ministrų kabinetas nusprendė perskirstyti nepanaudotus 879 tūkst. eurų, skirtus KPPP finansavimui

Trečiadienį Vyriausybė nutarė perskirstyti 2024 metais nepanaudotas Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimo lėšas, skirtas valstybinės reikšmės kelių tinklo reikmėms bei plėtrai. Susisiekimo ministerija nurodo, kad iš programos sąmatoje numatytų 363,9 mln. eurų gali būti nepanaudoti 879 tūkst. eurų.

D. Labučio / ELTOS nuotr.

656 tūkst. eurų Vyriausybė nusprendė skirti bendrovei „Kelių priežiūra“. Šios lėšos papildys įmonei numatytą 108 mln. eurų finansavimą ir bus panaudotos valstybinės reikšmės kelių tinklo priežiūrai, pasienio kelių tvarkymui ir Lietuvos valstybės simbolių šalia kelių prie valstybės sienos įrengimui.

223 tūkst. eurų bus skiriama Policijos departamentui. Lėšos bus panaudotos mobiliųjų greičio matavimo prietaisų priežiūros išlaidoms apmokėti ir transporto priemonėms, skirtoms eismo saugumo funkcijai vykdyti, įsigyti.

2025 m. valstybės biudžete KPPP numatyti 563,2 mln. eurai, o lėšos iš gynybos fondo lėšų kariniam mobilumui sieks 59,1 mln. eurų.

Iš viso Lietuvos kelių priežiūrai ir tvarkymui kitų metų biudžete numatyta skirti 784 mln. eurų, 2024 m. šiam tikslui skirta 715,3 mln. eurų.

M. Skuodis pozityviai vertina siūlymą skirti keliams 200 mln. eurų daugiau: tai leistų investuoti į būklės atstatymą

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako „labai pozityviai“ vertinantis parlamento Ekonomikos komiteto siūlymą skirti keliams 200 mln. eurų didesnę sumą, negu šiuo metu suplanuota kitų metų valstybės biudžeto projekte. Anot jo, papildomos lėšos leistų ne tik užbaigti strateginius projektus, bet ir investuoti į kelių būklės atstatymą.

„Labai pozityviai vertinu. Seimo nariai, kurie priima sprendimus, mato realią situaciją. Dabartinis biudžetas sukompiliuotas taip, kad būtų galima pabaigti šiuo metu pradėtus strateginius projektus, bet būklę, kuri susidarė per daugelį metų, visi matome“, – trečiadienį Eltai teigė M. Skuodis.

„Labai pozityviai vertinu. Seimo nariai, kurie priima sprendimus, mato realią situaciją. Dabartinis biudžetas sukompiliuotas taip, kad būtų galima pabaigti šiuo metu pradėtus strateginius projektus (...)

 

„Pasakysiu objektyviai – tokia suma leistų investuoti į būklės atstatymą, ne tik pabaigti kertinius projektus „Via Baltica“, Utenos plentą, karinio mobilumo projektus, bet ir toliau investuoti į mūsų automagistralių atnaujinimą, į tuos pačius tiltus ir viadukus. Vertinu pozityviai. (...) Poreikis gerokai didesnis, bet tai bent leistų išlaikyti stabilią situaciją, kad ji neprastėtų“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad Seimo Ekonomikos komitetas siūlo 2025-2027 m. valstybės biudžete numatyti 200 mln. eurų didesnį finansavimą keliams kitais metais. Nors tiek Lietuvos savivaldybių asociacija, tiek asociacija „Lietuvos keliai“ siūlė, kad daugiau lėšų turėtų būti skiriama būtent kelių priežiūros ir plėtros programai (KPPP), komitetas tam nepritarė.

Praeitą savaitę finansų ministrė Gintarė Skaistė Seimui pateikė 2025–2027 m. valstybės biudžeto projektą.

Numatyta, kad biudžeto pajamos kitąmet sieks 17,98 mlrd. eurų, išlaidos – 23,02 mlrd. eurų. Lyginant su šiais metais, numatoma, kad biudžeto pajamos augs 1 mlrd. eurų (5,9 proc.), išlaidos – virš 2,4 mlrd. eurų (11,7 proc.).

Valdžios sektoriaus skola 2025 m. sudarys 43,2 proc. (neįvertinus ES balanso ir kaupimo poveikio – 42,3 proc.), deficitas – 3 proc.

Lietuvos kelių priežiūrai ir tvarkymai kitų metų biudžete numatyta skirti 784 mln. eurų, 2024 m. šiam tikslui skirta 882 mln. eurų. Kelių priežiūros ir plėtros programoje (KPPP) numatyti 563,2 mln. eurai, o lėšos iš gynybos fondo lėšų kariniam mobilumui sieks 59,1 mln. eurų. Dar 161,2 mln. eurų numatyti iš ES finansinės paramos (Europos infrastruktūros tinklų priemonės, 2021–2027 m. ES fondų lėšų).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų