Muitinė: į eilę spėję rusų ir baltarusių vilkikai galės išvykti ir po balandžio 16-osios

  • Teksto dydis:

Muitinės departamentas penktadienį pranešė, jog dėl Europos Sąjungos sankcijų iš Lietuvos iki balandžio 16 dienos privalėję išvykti Rusijos ir Baltarusijos vežėjai tą galės padaryti ir po šio termino.

Anot muitinės, toks sprendimas priimtas dėl pasienyje susikaupusių ilgų išvykstančių vilkikų eilių.

„Rusijos ir Baltarusijos vežėjų naudojamos transporto priemonės, atvykusios į išvykimo iš Lietuvos laukiančių transporto priemonių eilės galą iki balandžio 16 dienos 24 valandos, galės išvykti per sieną ir vėliau, nes laukimo eilėje trukmė nepriklauso nuo vežėjo valios“, – rašoma muitinės pranešime.

Muitinės teigimu, vilkikams atvykus į eilę vėliau bus laikoma, kad išvykimo terminas pažeistas ir išvykti nebus leidžiama, o prekes jie turės perduoti kitiems vežėjams

„Pavėlavusios atvykti kelių transporto priemonės bus nukreipiamos į artimiausius logistikos centrus ar terminalus, kad vežėjai galėtų iškrauti prekes, perduoti jas kitam vežėjui, kuriam sankcijos yra netaikomos“, – teigia muitinė.

Muitinės teigimu, tušti vilkikai toliau galės be apribojimų vykti per Lietuvos sieną su Rusija ir Baltarusija.

Balandžio 16 dieną baigiasi pereinamasis laikotarpis, kada Rusijos ir Baltarusijos vežėjai, atvykę į ES iki balandžio 9 dienos ir priėmę prekes iki šios datos, nebegalės vežti prekių per ES teritoriją.

Išimtys taikomos būtiniausioms prekėms, pavyzdžiui, žemės ūkio ir maisto produktams, humanitarinei pagalbai ir energijai. Draudimas taip pat nėra taikomas ir per Lietuvą vykstančiam Rusijos tranzitui į Karaliaučių.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkuose penktadienio rytą įvažiavimo į Baltarusiją laukė 679, Šalčininkų punkte – 477, Raigardo – 674 vilkikai. Mažiausia eilė yra Lavoriškėse – čia patikros laukė 230 vilkikų.

Įvažiavimo į Rusijos Karaliaučiaus sritį Kybartuose stovėjo 28 vilkikai. Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, važiuojant iš Baltarusijos į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją vilkikų eilių nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Meluoja. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno teisėsauga, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių