N. Oželytė skėlė numavičiams: kada už kalafiorą mokėjome 12 litų?

  • Teksto dydis:

Visuomenės veikėja Nijolė Oželytė, aktyviai savo nuomonę rėžianti ne tik spaudoje, televizijos bei radijo laidose, savo socialiniame tinklapyje pasidalijo šokiruojančia "Maxima" parduotuvėje pirkto kalafioro kaina ir rėžė numavičiams. "Maxima"atstovai informavo, kad daržovių kaina didelė, nes jos yra šviežios, atvežtos iš Italijos.  

"Aš suprantu, kad iš kainų skirtumo milijardieriumi tapusiems numavičiams reikia Londone mokesčius mokėti ir išgyventi, bet tai jau – nusikaltimas, kriminalinis nusikaltimas. Gyvename realioje oligarchinėje valstybėje, tik nei mes domimės, nei jie garsinasi. Bet kur kontroliuojančios tarnybos? Blefas, kad rinkose pakilo kainos, jokioje Vokietijoje (apie Lenkiją prisiminus tik verkti norisi, nes ten suvoki tą baisų mūsų žmonių paniekinimą ir žeminimą, pažvelgęs į kainas jų parduotuvėse) nėra tokių kainų, tiesiog NĖRA, nes jų nėra kaip pagrįsti. Na, nebent "maximų" pardavėjų algos tūkstantinėmis tapo.

Kada mokėjote už kalafiorą net DVYLIKĄ litų ? Niekada nei jūs, nei kitose šalyse gyvenantys tiek nemokėjo ir nemoka. Ir ne apie kalafiorus gi kalba", – savo socialiniame tinklapyje "Facebook" tiesiai skėlė daugiau nei 13 tūkstančių sekėjų turinti N.Oželytė, pasidalijusi 3,49 euro kainavusio žiedinio kopūsto kaina.

Jos žodžiai sulaukė daugiau nei 2000 žmonių reakcijos ir daugybės, pratrūkusių žmonių, komentarų.

"Siaubas vyksta mūsų parduotuvėse", "Net Anglijoje, vienoje iš brangiųjų maisto prekių parduotuvių "Waitrose", tokių kainų neturi", "Bent kažkiek ramiau, kai ateis "Lidl". O jei dar ir "Aldi", "Tesco" po keletą parduotuvių pastatytų. Kainos kaipmat pasikoreguotų", "Nepirkim nieko 2 -3 savaites "Maximoje". Galima ir metus nieko ten nepirkti. Aš ten labai retai ką perku. Ir viskas, karas laimėtas. Kartais atrodo, valstybė suinteresuota tokiomis kainomis".

"Kada už lietuviškus (klausimas, ar tikrai lietuviški?) pomidorus esame mokėję 17lt/kg, dabar 5e/kg, toje pačioje "Maximoje"...Ir jie dar tvirtina, kad visada tokios kainos buvo. Na, nepamenu aš tikrai 17lt/kg kainų, užmuškit, bet nepamenu!", "Lietuvių ne kantrybė geležinė, o kvailumas begalinis. Jei brangu, nepirk, o ir prekė ne pirmos būtinybės, nusipirktų turguje pas ūkininką lietuviškų morkų, kopūstų, o ne kažkokį neaišku kur augintą su kokiais chemikalais užaugintą", "Pas mus Olandijoj kainuoja nuo 1,40 iki 2,45 euro bio", – piktinasi žmonės.

"Prancūzijoje "Auchan" prekybos centre po 99 centus pomidorų kilogramas. Anglijoje "Asda" prekybos centre sekmadienį pirkau: gaivaus gėrimo 2 litrus, 8 bandeles, 4 litrus pieno – sumokėjau 3,63 svaro (4,5 euro). Tai, ką su kainom daro Lietuvoje, nesuvokiama sveiku protu", "Norvegijoje nuo euro iki dviejų kainuoja", – rašė lietuviai.

"Kas dar turės įvykti, kad išeitume į gatves? Kad atėję į darbą, sustotume prie durų visi vieningi ir streikuotume dėl didesnių atlyginimų? Kiek ilgai verksime, bet nieko nedarysime?", "Kaip J.Erlickas sakė: paskutinis išvykstantis iš Lietuvos išjungs šviesą.", "Nusiperki 6 žiedinius kopūstus ir pagalvoji, kiek verta tavo darbo diena – net 6 kalafiorų. Juokinga ir graudu", – tulžį liejo žmonės.


Komentaras

Renata Saulytė

MAXIMA LT" Komunikacijos vadovė

„Maxima“ tinkle šiuo metu parduodami šviežio derliaus žiediniai kopūstai, kurie lentynas pasiekia iš Italijos. Kaip ir didžiosios dalies daržovių, taip ir šių kopūstų naujas derlius yra brangesnis nei senas, nes rinkoje jo pasiūla yra gerokai mažesnė. Šiuo metu šios rūšies kopūstai pamažu pinga, nes rinkoje atsiranda didesnė jų pasiūla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
Spausdinimo klaida: UZ PUVEKUS

Vidas

Vidas portretas
Sliuzai tie Numaviciai ir jiems panasus. Koks čia pasakymas,kad kaina didelė. kadangi daržovė šviežia. Tai ką,tie duchai norėtų gauti pinigų ir už puikus?

micheal stone

micheal stone portretas
Kredito taikomas Europoje (Graikija) Ar jums buvo atsisakyta paskolą bankų ir kitų finansų įstaigų? tada Susisiekite su mumis dabar, nes mes teikiame neužtikrintas paskolas sumažinti palūkanų norma 4% kuo greičiau, siekiant patenkinti finansinis Užsisakyti mūsų daug pareiškėjams. Taikyti, siųsti žemyn detales Po šio laiško michealstoneloancompany@gmail.com Paraiška paskolai užpildyti ir grąžinti 1. pareiškėjo vardas, pavardė ... 2. telefonai: .......... 3. Adresas ir vieta: ....... 4. Dėl prašymo suma ........... 5. Paskolos grąžinimo laikotarpis: ........... 6. Paskolos paskirtis ............. 7. .strana ................ 8. Telefonas ...................... 9. Pareigos ................. 10. Amžius: ......................
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių