Pereiti į pagrindinį turinį

Nelaimių darbe mažėja

2009-03-30 15:09
Nelaimių darbe mažėja
Nelaimių darbe mažėja / Vytauto Liaudanskio nuotr. Nemažai nelaimingų atsitikimų įvyksta vykstant į darbą arba pakeliui iš jo.

Praėjusiais metais „Sodros“ teritoriniuose skyriuose buvo užregistruoti 5862 asmenys, nukentėję dėl nelaimingų atsitikimų darbe, pakeliui į darbą ar iš darbo ar per tarnybines komandiruotes. Pastebima, kad nuo 2007 m. nelaimingų atsitikimų mažėja.

2008 m. užregistruota net 325 nelaimingais atsitikimais darbe mažiau nei 2007 m., o nelaimingų atsitikimų pakeliui į darbą ar iš darbo lygis išliko toks pat. Daugiausia nelaimingų atsitikimų darbe buvo užregistruota ir ištirta „Sodros“ Vilniaus, Kauno, Klaipėdos skyriuose. Kaip ir kiekvienais metais, pernai daugiausia užregistruota lengvų nelaimingų atsitikimų – 5537, sunkių – 216 ir 109 mirtini įvykiai. Išnagrinėjus visus praėjusiais metais užregistruotus nelaimingus atsitikimus, 5155 (87,9 proc.) įvykiai buvo pripažinti draudiminiais įvykiais ir 291 (5 proc.) nelaimingas atsitikimas pripažintas nedraudiminiu įvykiu.

„Sodra“ pranešė, kad viena iš pagrindinių priežasčių, lemiančių nelaimingų atsitikimų pripažinimą nedraudiminiais įvykiais, yra ta, kad apdraustasis buvo neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių, toksinių ar psichotropinių medžiagų. Kita svarbi priežastis – apdraustieji nukentėjo dėl savo veikos, kurioje ikiteisminio tyrimo institucija arba teismas nustatė nusikalstamos veikos požymius arba, kad ši veika susijusi su administraciniu teisės pažeidimu.

Tais atvejais, kai draudiminiu įvykiu pripažintas nelaimingas atsitikimas įvyko dėl trečiojo asmens kaltės, „Sodros“ teritoriniai skyriai išreikalauja išmokėtas sumas iš šio asmens. Dėl tokių įvykių 2008 m. buvo išmokėta 4 mln. 317 tūkst. litų draudimo išmokų, o išieškota – 3 mln. 380 tūkst. litų.

Per 2008 m. buvo užregistruotas 671 profesinės ligos tyrimo ir patvirtinimo aktas. Nuo 2004 m. jų skaičius sparčiai augo, tačiau 2007 m. stabilizavosi ir netgi sumažėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų