Pereiti į pagrindinį turinį

Neringos valdžia – prieš privilegijos naikinimą

2007-09-06 09:00

Neringos valdžia – prieš privilegijos naikinimą

Į ketinimą atimti privilegiją Neringoje registruotiems juridiniams asmenims nemokamai keltis per Kuršių marias sureagavo vietos savivaldybė.

Vakar Neringos savivaldybės taryba priėmė kreipimąsi į Lietuvos Respublikos Prezidentą, Seimą, Vyriausybę, prašydama atmesti rengiamą įstatymo pataisą.

Tarybos nariams nerimą sukėlė ir tai, kad norima atimti nemokamo kėlimosi per marias galimybę ne tik juridiniams asmenims, bet ir kurą gabenančioms cisternoms.

Susisiekimo ministerijos parengtą Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo pakeitimo projektą neringiškiai vertina kaip sąmoningai suplanuotą Neringos ekonominę blokadą, kuri pakirstų ir taip nepakankamai paslaugų turistams siūlantį kurortą. Vietos žmonėms žymiai išaugtų šildymo kainos, kurios jau ir šiandien yra aukščiausios šalyje. Brangiau neringiškiams tektų mokėti ir už šiukšlių išvežimą.

Neringos taryba įsitikinusi, jog Neringai priešiški sprendimai sukeltų naujas diskusijas dėl tilto per Kuršių marias statybos.

Neringos savivaldybės tarybos narė Irma Baltrušaitienė iškėlė mintį, jog reikėtų kreiptis į Seimą, kad keltas per Kuršių marias būtų įteisintas kaip nutrūkstančio kelio tąsa. Kadangi Lietuvoje už važiavimą keliais kol kas nereikia mokėti, tai ir Neringoje įsikūrę bei verslą vystantys žmonės neturėtų būti diskriminuojami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų