Nevyriausybinėms organizacijoms siūloma švelninti finansinės paramos gavimo sąlygas

Finansinių ataskaitų nespėjusioms laiku pateikti nevyriausybinėms organizacijoms Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas siūlo švelninti valstybės ir savivaldybių biudžetų lėšų gavimo sąlygas.

Nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatymo pataisas įregistravęs parlamentaras mano, kad šiuo metu reikalavimai yra per griežti. Anot A. Bagdono, pavėlavus pateikti ataskaitą nors viena diena, nevyriausybininkams absoliučiai ir be jokių išimčių užkertamas kelias dalyvauti įvairiuose projektuose ir konkursuose.

„Tokiu būdu nepagrįstai apribojama ypač mažesnių, regioninių organizacijų veikla, kurios ne visada turi pakankamai buhalterinių žinių, kompiuterinių įgūdžių ir galimybių laikytis ataskaitų pateikimo terminų. Tokioms organizacijoms net negalima skirti finansavimo instituciniam stiprinimui, kad jos gebėtų pateikti ataskaitas, kaip reikalauja įstatymas – iki gegužės 30 d“., – Eltai sakė A. Bagdonas.

Pasak jo, pasiūlytos įstatymo pataisos neapribotų galimybės nustatyti papildomas, griežtesnes sąlygas konkretiems konkursams, įskaitant ir reikalavimą dėl ataskaitų pateikimo termino.

„Siūlau išlaikyti organizacijų skaidrumo ir atskaitomybės kriterijus, bet sušvelninant sąlygas: leidžiant finansuoti tik tas organizacijas, kurios yra pateikusios finansines ir veiklos ataskaitas, bet neužkertant kelio konkurse dalyvauti toms, kurios tai padarė pavėluotai“, – sako A. Bagdonas.

Šiuo metu Nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatyme yra numatytos sąlygos, dėl kurių nevyriausybinėms organizacijoms negali būti skiriamos valstybės ir savivaldybių biudžetų lėšos. Vienas iš tokių apribojimų yra tai, kad juridinis asmuo įstatyme numatytu terminu nėra pateikęs finansinių ataskaitų rinkinio ir veiklos ataskaitos.

A. Bagdonas įstatymo pataisas parengė kartu su Nacionaline nevyriausybinių organizacijų koalicija ir NVO teisės institutu. Siūloma, kad jos įsigaliotų 2025 m. liepos 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai nagrinėkit vadinamų ukrainiečių organizacijas

Gerai nagrinėkit vadinamų ukrainiečių organizacijas portretas
Mokesčių iš viso jokių Lietuvos Respublikai nemokėsiu iki tol kol iš biudžeto pinigų bus išlaikomi iškrypę dykaduoniai žydai ir idiotės žydės iš Ukrainos ir kitur su savo išsigimusiais monstrais vaikais kurie luetuvių ir lenkų vaikams trukdo augti, lavintis ir sunaudoja vietinių gyventojų visų rūšių išteklius. Su savo finansavimu galėsit smėlio dėžėse žydų idiotams vaikams tą smėlį į jų burnas sugrūsti. Tai ir bus jiems parama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių