„NordBalt“ jungčiai – paskutinis išbandymas

  • Teksto dydis:

Birželio 12 d., sekmadienį, bus patikrintas „NordBalt“ funkcionalumas atnaujinti elektros tiekimą vartotojams po gedimų Švedijos elektros tinkluose.

Analogiškas bandymas Lietuvos pusėje buvo atliktas kovą. Per „Nord Pool“ biržą pranešta, kad birželio 12 d. dėl sistemos atkūrimo bandymo „NordBalt“ pralaidumas elektros rinkai nebus išduodamas nuo 9 val. iki 19 val.

„NordBalt“ įdiegtos technologijas leidžia tarnauti jungčiai kaip efektyviai 700 MW rezervinei galiai. Pradėjus elektros perdavimą, didžiausias greitis, kuriuo gali būti užkrautas kabelis, yra 30 MW per minutę. Funkcionalumas, leidžiantis patikimai kontroliuoti įtampą ir greitai atkurti patikimą elektros tiekimą, yra aktualus tuomet, kai dėl gamtos stichijos ar bet kurios kitos priežasties staiga nutrūksta elektros tiekimas didelei daliai elektros vartotojų. Bandymu siekiama įsitikinti, kad elektros sistemos parametrai ir „NordBalt“ tarpusavyje „susikalba“.

Antradienį, birželio 7 d., „NordBalt“ buvo atliktas perkrovos testas. Bandymas elektros rinkai ir vartotojams įtakos neturėjo.


Šiame straipsnyje: NordBaltjungtisLietuvaŠvedija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių