Norintiems įgyti naują profesiją žadamos GPM lengvatos

Siekiant paskatinti Lietuvos gyventojus greičiau persiorientuoti su iššūkiais susiduriančioje šiandienos darbo rinkoje, persikvalifikuoti, jei to reikia ar sudaryti galimybes įgyti papildomą profesiją – Vyriausybė pritarė Finansų ministerijos parengtam Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 21 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui ir pateikė jį toliau svarstyti Seimui.

Projekte siūloma išplėsti šiuo metu galiojančią gyventojų pajamų mokesčio lengvatą ir suteikti galimybę susigrąžinti dalį sumokėto pajamų mokesčio už per 2020 ir vėlesnius kalendorinius metus patirtas išlaidas už formalųjį profesinį mokymą ir (ar) studijas, neatsižvelgiant į tai, kelintas aukštasis išsilavinimas įgyjamas ar kelinta profesinė kvalifikacija suteikiama.

Taip pat lengvatos taikymą siūloma išplėsti įmokoms už atitinkamą profesinį mokymą, kai suteikiama tik kvalifikacijos dalis. Tai reiškia, kad valstybės parama galėtų būti teikiama ne tik įgijus pilną profesinę kvalifikaciją, bet ir išklausius siauresnį formaliojo mokymo kursą, suteikiantį kvalifikacijos dalį.

Vyriausybės Seimui pateiktame Įstatymo projekte siūloma, kad jo nuostatos būtų taikomos apskaičiuojant ir deklaruojant jau 2020 metų mokestinio laikotarpio gyventojų pajamas, t.y. įmokas už antrą ir paskesnį mokslą 2020 metais mokėję gyventojai deklaruodami pajamas 2021 metais, galės susigrąžinti dalį už 2020 metais mokėtino gyventojų pajamų mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių