Pereiti į pagrindinį turinį

O. Rehnas: eurui būtinas visuomenės susitelkimas

2014-01-14 08:05
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Vienas Europos Komisijos (EK) vadovų sako, kad euras daugiausia naudos duoda tuomet, kai visuomenė yra kuo labiau susitelkusi. Anot Ollio Rehno (Olio Reno), siekiant narystės euro zonoje, labai svarbi valdžios institucijų, opozicijos, visuomenės parama, jos supratimas, kad euro įvedimas padės plėtoti ekonomiką.

"Mūsų patirtis rodo, kad euras daugiausia naudos duoda tuomet, kai visuomenė yra kiek įmanoma labiau susitelkusi, siekdama įstoti į valiutų sąjungą. Taigi, daug kas priklauso ir nuo pačios valstybės bei jos visuomenės", - interviu dienraščiui "Verslo žinios" kalbėjo EK pirmininko pavaduotojas O.Rehnas.

Anot jo, vertinant Lietuvos pasirengimą tapti euro zonos nare, bus vertinamas ne tik formalus šalies atitikimas Mastrichto kriterijams, bet ir tai, kaip užtikrinamas jų tvarumas.

"Būtina pabrėžti, kad vertinant Lietuvos pasirengimą bus žiūrima ne tik į formalų atitikimą konvergencijos kriterijams, bet ir į tai, kaip užtikrintas tų kriterijų laikymosi tvarumas, taip pat - kokių struktūrinių sprendimų Lietuva imasi užtikrindama, kad vidutinėje perspektyvoje būtų drausmingai naudojami viešieji finansai", - kalbėjo O.Rehnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų