Oficialus nedarbas birželį augo 0,3 punkto iki 8,5 proc.

  • Teksto dydis:

Oficialus nedarbas birželį išaugo 0,3 proc. punkto ir siekė 8,5 proc.

Šalyje liepos 1-ąją registruota 154,7 tūkst. bedarbių – 4,1 proc. daugiau nei prieš mėnesį ir 7,7 proc. daugiau nei prieš metus, skelbia Užimtumo tarnyba.

Birželį dirbo 0,25 proc. (3,6 tūkst.) mažiau gyventojų nei prieš mėnesį, o darbdaviai paskelbė 15 tūkst. laisvų darbo vietų – 14,4 proc. mažiau.

Dirbti pradėjo 16,4 tūkst. tarnybos klientų – 17,2 proc. mažiau nei gegužę. Įdarbinimas mažėjo beveik visoje šalyje (57 iš 60 savivaldybių ) ir visuose sektoriuose.

„Mažesnis įsidarbinusių klientų skaičius buvo fiksuotas ir pernai birželį – tokia pat įdarbinimo mažėjimo tendencija, palyginti su geguže, kaip ir šiemet“, – pranešime pabrėžė tarnybos Stebėsenos ir analizės skyriaus vedėja Jurgita Zemblytė.

Laisvų darbo vietų birželį mažėjo daugelyje sektorių, tačiau  švietimo, viešojo valdymo, transporto ir saugojimo, finansinę ir draudimo įmonių darbdaviai atvirkščiai – intensyvino darbuotojų paiešką ir darbo pasiūlymų skelbė daugiau nei gegužę.

Daugiausiai per pastaruosius 12 mėnesių laisvų darbo vietų paskelbta orlaivių mechanikams ir taisytojams, įkalinimo įstaigų sargybiniams, pagrindinio ir vidurinio ugdymo mokytojams, kranų ir kėlimo įrenginių operatoriams, statybos darbų meistrams ir brigadininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių