Oro uosto keleiviai paliko 5 tūkst. eurų vertės maisto ir higienos reikmenų

  • Teksto dydis:

Vilniaus tarptautinio oro uosto keleiviai šiemet jau paliko maisto ir higienos reikmenų už beveik 5 tūkst. eurų, jie atiteko „Maisto bankui“.

Kaip penktadienį skelbia „Maisto bankas“, šiuos daiktus keleiviai paliko dėl aviacinio saugumo reikalavimų, neleidžiančių jų prasinešti su savimi į oro uostą.

Dažniausiai palikti daiktai – higienos priemonės, taip pat gėrimai, daržovių, mėsos, žuvies ir vaisių konservai, aliejus.

„Socialinės iniciatyvos dėka jie vėliau ne išmetami, o per „Maisto banką“ pasiekia vargingiau gyvenančiuosius. Po pirmojo šių metų ketvirčio maisto ir higienos priemonių Vilniaus oro uoste keleiviai paaukojo už įspūdingą sumą – beveik 5 tūkst. eurų“, – teigia „Maisto bankas“.

Pagal aviacijos saugumo taisykles, su savimi į rankinį bagažą oro uoste negalima imti daugiau nei 100 mililitrų kosmetikos reikmenų vienoje talpoje ir daugiau nei 200 mililitrų gėrimų viename buteliuke.

Per tris šių metų mėnesius Vilniaus oro uoste surinkta apie 730 kilogramų higienos priemonių už beveik 3,5 tūkst. eurų, 127 kilogramai žuvies konservų, apie 20 kilogramų daržovių, 10 kilogramų mėsos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cigonas

Cigonas portretas
Geriau su arkliu nujosiu...

kada

kada portretas
bus panaikintas šitas reketas, kai sup...tą vandenį turi pirkti tik iš banditų spekuliantų oro uoste už aukso kainą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių