Paskelbtas 400 km tvoros pasienyje su Baltarusija statybos konkursas

  • Teksto dydis:

Valstybės valdoma energetikos grupė „Epso-G“ ketvirtadienį paskelbė beveik 120 mln. eurų vertės 400 kilometrų ilgio tvoros su Baltarusija rangovo konkursą. Tikimasi, kad sutartys su rangovais bus pasirašytos lapkritį, o darbai bus baigti iki kitų metų rugsėjo.

Anksčiau „Epso-G“ paskelbus rinkos konsultaciją būsimu konkursu susidomėjo 34 bendrovės iš Lietuvos, JAV, Izraelio, Liuksemburgo, Ukrainos, Estijos ir Indijos, iš jų 14 pateikė pastabas ir rekomendacijas. Su 11 jų buvo surengti susitikimai, dar tris dideles medžiagų tiekimo bendroves „Epso-G“ apklausė savo iniciatyva, pranešė projektą įgyvendinanti „Epso-G“.

Konkurso organizatorė nurodo, kad bendrovės, kurios nedalyvavo rinkos konsultacijose ir nebuvo susipažinusios su dokumentais, apie savo ketinimus dalyvauti konkurse dar gali pranešti iki ketvirtadienio 13 valandos.

„Tokiu būdu bendrovės kviečiamos patvirtinti, kad projekte numatytais terminais gali išpildyti numatytas užduotis ir pageidauja būti pakviestos teikti pasiūlymus“, – teigia „Epso-G“.

Konkursas suskaidytas į keturias dalis geografiniu principu: pirmoji – Kapčiamiesčio, Druskininkų, Kabelių, Purvėnų pasienio užkardos, antroji – Tribonių ir A. Žagūnio, trečioji – Padvarionių, Kenos, Lavoriškių, Pavoverės, Švenčionių, ketvirtoji  – Adutiškio, Tverečiaus ir Puškų pasienio užkardos.

„Epso-G“ nurodo, kad specialiame Fizinio barjero Lietuvos teritorijoje prie ES išorės sienos su Baltarusija įrengimo įstatyme numatyta, kad projekto įgyvendinimui skirti pirkimai atliekami ir sutartys pasirašomos neskelbiamų derybų būdu.

Rugsėjo 14 dieną „Epso-G“ pasirašė 36,3 mln. eurų (su PVM) vertės sutartį su jos valdoma pramonės statinių, elektros pastočių, linijų bei specialiųjų elektros įrenginių statybos bendrove „Tetas“ dėl pirmojo etapo – 111 kilometro ilgio ruožo statybos. Trečiadienį pradėtus darbus bendrovė ketina užbaigti kitų metų balandį.

508 kilometrų ilgio tvorai Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų.

Bendras Lietuvos sienos su Baltarusija ilgis yra 679 km, daugiau nei 100 km siena eina upių ir ežerų krantais, kur tvora nebus statoma.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

kavenskis

kavenskis portretas
kam tas konkursas? landzbergys su shutve vistiek sau pasims!

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Niekada tos tvoros nereikėjo, kaip tik įleisk į daržą kiaule.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių