Pereiti į pagrindinį turinį

Patvirtintas išskirtinių aplinkybių susidarymas Lietuvoje

2020-03-27 09:19

Valstybės kontrolė dėl neigiamo COVID-19 poveikio valdžios sektoriaus finansams ir ekonomikai, patvirtino išskirtinių aplinkybių susidarymą Lietuvoje. Finansų ministerija Vyriausybės įgaliojimu inicijavo šių aplinkybių nustatymą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

Europos Komisija, atsižvelgdama į būtinybę šalims greitai palaikyti sveikatos apsaugos sistemas ir ekonomikos gyvybingumą dėl COVID-19 situacijos Europoje, numato taikyti visuotinę išimtį iš Europos Sąjungos Stabilumo ir augimo pakte nustatytų fiskalinės drausmės taisyklių.

Išimtis taikoma, atsižvelgiant į šalių taikomas priemones kovai su COVID-19 neigiamu pasekmių poveikiu. Kai tik situacija dėl COVID-19 stabilizuosis Europoje, vėl bus įprastai taikomos fiskalinės drausmės taisyklės, numatytos pakte.

„Išskirtinių aplinkybių nustatymas Lietuvoje sudaro galimybę sveikatos apsaugos sistemai ir šalies ekonomikos palaikymui skirti tiek viešųjų išteklių, kiek yra būtina, naudojant, tiek rezervuose sukauptas lėšas, tiek ir papildomai skolinantis“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų