Paukštienos sektoriaus įmonės gali papildomai teikti paraiškas dėl paramos

Gavus Europos Komisijos pritarimą dėl nuostolių apskaičiavimo pakeitimo, įmonės, vykdančios žemės ūkio produktų perdirbimo veiklą paukštienos ir kiaušinių sektoriuose ir patyrusios nuostolių dėl COVID-19, vėl gali papildomai teikti paraiškas valstybės pagalbai gauti.

Kaip praneša Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), paraiškas gali teikti įmonės ir kiti ūkio subjektai, kurie skerdžia naminius paukščius ir juos parduoda, arba perdirba ar pakuoja kiaušinius ir juos taip pat parduoda.

Valstybės pagalba gali būti suteikta įmonėms, kurių pajamos laikotarpiu, už kurį prašoma paramos, sumažėjo 10 proc. ir daugiau, taip pat įmonėms, kurios paramos teikimo laikotarpiu išlaiko buvusias vidutines įmonės mokėtas žaliavos supirkimo kainas prieš COVID-19 ligos epidemiją.

Paraiškos priimamos spalio 12–16 dienomis. Paramos paraiškas priima Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Tai rašo ,kuomet Lietuvos paukštininkystė sužlugdyta ir ne tik paukštininkystė.....Negaliu patikėti ant kiek buka valdžia valdė Lietuvą .Juk maisto pramonė ,pati svarbiausia šaka .Visos europos šalys jau antrą kartą gauna išmokas ,gerai lenkai ploja rankom atsilikusią kaimynę pamaitinsim ....o čia mėto pinigus kaukėm,respiratoriams....kurių pirkimas jiems naudingas.Gerai prezidentė Grybauskaitė pasakė ,žmonės nustokit tikėt oligarhinėm partijom,nes jos žiūri į save,savus .....kur jiems nauda .Tik kaip reikės po tokio ištuštinto biudžeto atsistot ,tai nepavydžiu naujai vyriausybei .Žiauru !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių