Pereiti į pagrindinį turinį

Pavojingų indų neparduos

2009-02-27 09:00

Kai kuriose didžiausio Lietuvoje mažmeninės prekybos tinklo "Maxima LT" parduotuvėse inspektoriams radus žmogaus sveikatai galbūt pavojingų kiniškų indų, "Maxima LT" nutarė skubiai blokuoti jų pardavimą.

Anot "Maximos LT" Kokybės kontrolės departamento direktorės Deimantės Mitkuvienės, centrinėje bendrovės kasų valdymo sistemoje ketvirtadienį pradėta blokuoti galimybė parduoti šias prekes: "Jeigu pirkėjas, parduotuvėje radęs tokį indą norės nusipirkti, kasininkė neturės techninių galimybių jį parduoti."

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Vilniaus skyriaus vedėjas Arvydas Naina teigė, kad Kinijos bendrovės "Brightman International Trading" indų buvo rasta "Maximos" parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Utenoje ir Marijampolėje.

Už inspekcijos nurodymų nevykdymą "Maximai LT" gresia iki 20 tūkst. litų bauda, dėl jos dydžio spręs teismas.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija praėjusią savaitę "Maximai LT" uždraudė tiekti į rinką ir parduoti vartotojams 48 tipų 195,4 tūkst. kiniškų indų. Įtariama, kad kai kuriuose jų per didelis melamino kiekis. Tinklas "Maxima LT" vasarį įpareigotas iš rinkos išimti 644 įmonės "Brightman International Trading" pagamintus puodukus, iš kurių į vandeninį ir rūgštinį tirpalą išsiskiria per didelis kiekis melamino.

Prekybos tinklas teigia, kad "Maximos" parduotuvėse žmonės gali grąžinti nusipirktus Kinijos bendrovės "Brightman International Trading" indus ir atgauti sumokėtus pinigus, net jei neturi pirkimo kvito.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų